centru_cta a scris:
in cazul absentelor nemotivate se suspenda ctr conf. art 51 alin 2 C. muncii, daca salariatul absenta mai mult de 3 zile se suspenda ptr cercetare disciplinara art. 52 alin1 lit a codul muncii, articol ce a fost calificat drept neconstitutional. Nu stiu exact care este procedura acum
1.Unde ati gasit chestiunea cu 3 zile de absentare?Eu stiu ca aceste aspecte se reglementeaza prin RI..
art51(2)Codul Muncii:
2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
2.DECIZIA nr. 261 din 5 mai 2016 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 52 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii
- suspendă pentru 45 de zile dispoziţiile art. 52 alin. (1) lit. a) (termenul s-a împlinit la 22 august 2016) după care operează prevederile
art. 147 din Constituţie
ARTICOLUL 147
(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
Art,este 52(1)lit a este abrogat !