avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Litigiu cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Litigiu cu banca

buna seara
as avea nevoie de un sfat:
in luna iunie am depus personal (o cerere la o banca) de diminuare a ratelor pe care le am la 2 credite, din motive financiare:
respectiv am contractat in 2006 2 credite, aunci eram casatorita, intre timp am divortat, am 1 copil iar fostul sot nu participa la plata ratelor, ele ramanand exclusiv in sarcina mea.
Astfel am facut o solicitare scrisa bancii prin care ceream renegocierea conditiilor, din lumina noilor evenimente, altfe voi fi obligata sa recurg la darea in plata.
Primul raspuns oficial al bancii ca nu indeplinesc conditiile darii in plata.
Apoi m au sunat si mi au propus conversia din euro in lei, dar rata mi ar fi crescut in loc sa scada si astfel eu am crezut ca s-a terminat povestea.
Insa azi am primti in posta de la jedecatorie citatie, cum ca trebuie sa depun intampinare, pentru ca nu indeplinesc conditiile de dare in plata.

Acum vin si intreb daca solicitarea a fost depusa personal de mine, si a fost doar o cerere de renegociere, si nu am facut notificare legala de dare in plata prin avocat sau notar sau executor judecatoresc, de ce s-a facut contestatie la judecatorie>
si pe deasupra solicita ca eu sa platesc cheltuiele de judecata.
ce demesuri ar trebui sa intreprind pentru ca eu nu vreau sa dau in plata, am inteles pozitia bancii si asta e.
Cum pot explica in instanta lucrul aceasta? Ca a fost doar o soliciater de renegociere....
In speranta ca am fost suficent de coerenta, multumesc anticipat celor care isi vor spune parerea.
O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:42, 30 August 2016
Faceți întâmpinere în care solicitați să se respingă acțiunea ca prematură, deoarece nu ați depus vreo notificare de dare în plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca banca nu a mai luat rata din cont de mai mult de 3 ani pentru ... limenico limenico daca banca nu a mai luat rata din cont de mai mult de 3 ani pentru un credit imobiliar pot cere bancii anularea creditului? (vezi toată discuția)
Ce as putea sa fac sa pot relua plata ratelor? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)
Care este modalitatea de reluare a plata ratelor catre banca? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)