avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... SUNT PRESCRISE CERERILE MELE,SAU NU?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

SUNT PRESCRISE CERERILE MELE,SAU NU?

In luna aprilie 2013 am inmanat conducerii scolii 3 adrese, al caror numar de inregistrare nu il mai am si la care nu am primit niciun raspuns pana in acest moment.Revenind acum o saptamana cu adresa prin care solicitam numerele de inregistrare ale acestora , am primit un raspuns sec prin care mi se spune ca acele adrese nu mai exista in scoala.Ce posibilitate exista sa mi caut drepturile in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 29 August 2016
Ce ati solicitat prin acele cereri?
Am solicitat sa fie aduse la cunostinta consiliului profesoral executia bugetara pentru ca directorul si contabilul refuzau sa faca acest lucru si informatii cu privire la ce s-a intamplat cu datele mele cu caracter personal,in urma sustragerii din unitatea scoala, prin neglijenta in serviciu a directorului, a calculatorului cu baza de date.
Nu este vorba ca sunt prescrise , insa a trecut termenul in care trebuia sa primiti raspuns, potrivit OG 27/2002.
Si in cazul acesta ma pot adresa instantei pe contencios administrativ?Si daca da, cum ar trebui sa procedez?
In acest caz, nu mai puteti sa va adresati instantei de contencios administrativ.

Actiunea dvs va fi respinsa ca fiind prescrisa.

Legea 554/2004
art.11 -Termenul de introducere a acţiunii

(1) Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă;
b) data comunicării refuzului nejustificat de soluţionare a cererii;
c) data expirării termenului de soluţionare a plângerii prealabile, respectiv data expirării termenului legal de soluţionare a cererii;
d) data expirării termenului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis în soluţionarea favorabilă a cererii sau, după caz, a plângerii prealabile;
e) data încheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, în cazul contractelor administrative.

(2) Pentru motive temeinice, în cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusă şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de un an de la data comunicării actului, data luării la cunoştinţă, data introducerii cererii sau data încheierii procesului-verbal de conciliere, după caz.

....
(5) Termenul prevăzut la alin. (1) este termen de prescripţie, iar termenul prevăzut la alin. (2) este termen de decădere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, geo-vem geo-vem In cat timp de la raspunsul la plangerea prealabila primit trebuie sa depun la instanta de contencios plangerea?am timp 6luni?! Multumesc (vezi toată discuția)
Primariile trebuie sa raspunda la petitii ? BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Am facut o sesizare prin email in legatura cu un titlu de proprietate la o primarie comunala din jud. Bacau. Am primit numar de inregistrare, dar au ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)