Va rog sa-mi spuneti pentru masinile pentru care s-a platit taxa,s-a depus o cerere de restituire in decembrie 2015 si care intr timp s-a radiat prin casare se restituie taxa si ce acte trebuie pentru ca am primit raspuns de la anaf sa prezint contract de vanzare cumparare in strainatate si tot felul de prostii desi este la dosar dovada radierii prin casare.
Va rog daca se poate sa-mi spuneti ce trebuie sa fac?
Va multumesc!
Daca s-a achitat timbrul de mediu (din 15.03.2013 pana in prezent) acesta se restituie prin actiune in instanta .
Daca s-a achitat taxa inainte de 2013,trebuie prezentate la finante actele originale ale masinii, pentru conformitate . Daca acestea, sau unul din ele, a fost retinut in cadrul procedurii de casare, taxa se mai poate recupera doar prin actiune in instanta .
Buna ziua,
Cand s-a depus prima cerere au fost prezentate actele in original la finante existand dosarul cu actele conforme cu originalul. Inspectorul cere factura de vanzare la export incadrand acest caz la ''scoaterea din parcul auto roman" prin vanzare la export desi exista hartia de radiere prin casare. Ce acte mai trebuie, se face contestatie sau doar prin instanta se mai rezolva?
In 2015 cand s-a depus prima cerere, nu aparusera procedurile de restituire pe cale administrativa a taxelor achitate pana in 2013 . Inspectorul a inteles, probabil ca solicitati restituirea valorii reziduale a taxei, urmare a scoaterii din parcul national a autovehiculului, desi in cazul dumneavoastra este vorba de casare.
Pararea mea, daca mai aveti actele originale ale masinii, este sa mai faceti o cerere, in baza procedurii noi aparute . Daca nu mai aveti actele originale, faceti o cerere simpla prin care solicitati restituirea taxei, specificand faptul ca masina este casata. Urmare a deciziei de respingere, formulati actiune in instanta .