avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Am nascut in august 2014. Am optat pentru concediu crestere copil de 1 an. M-am intors la munca la 11 luni fara o zi si am beneficiat ulterior de stimulent de insertie. Acum s-a prelungit termenul in care voi beneficia de acesta pana la 3 ani ai copilului, respectiv august 2017 inclusiv.
1. Pana la data la care acesta implineste 3 ani, pot pierde stimulentul de insertie daca in aceasta perioada exista o zi/maxim 5 zile fara continuitate in munca (fara obtinere de venituri impozabile) ?
2. In luna mai 2016 am schimbat jobul. La finalul perioadei de proba de 3 luni mi-a fost inchis contractul de munca, urmand sa fiu transferata cu contract pe alta firma. Este posibil sa fiu "concediata" in perioada de proba si nu numai, chiar si ulterior, atat timp cat sunt in perioada de acordare a stimulentului de insertie ?
Multumesc anticipat.
Am citit legislatia, dar nu inteleg exact tot, nefiind de specialitate. #-o #-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 29 August 2016
1. Pana va implini copilul 3 ani veti primi stimulentul de insertie numai pe perioadele in care veti avea venituri din salarii.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu 6 luni, dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

3. Asadar nu puteti fi concediata timp de 6 luni dupa ce inceteaza plata stimulentului de insertie (dupa ce copilul implineste 3 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul unui angajat la stimulentul de insertie chersin chersin Sunt administrator la o societate comerciala. Am o angajata pe durata nedeterminata care, fiind insarcinata, la data de 29 august 2014 a intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la stimulentul de insertie in favoarea ccc budurca budurca Buna seara ! In Noiembrie 2013 sotia mea a nascut un baietel , iar datorita faptului ca sotia nu a fost angajata , am optat eu pentru stimulentul de insertie . ... (vezi toată discuția)
Pot sa intru in concediu crestere copil daca la inceput timp de o perioada am beneficiat de stimulent insertie ? catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca nu intru eu in concediu crestere copil (ca tata) ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie, apoi pot la un ... (vezi toată discuția)