avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... EXISTA ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

EXISTA ?

vreun act normativ care reglementeaza relatia institutionala dintre ANAF si ITM ?Sau intrebarea directa este : ITM-ul are vreo obligatie sa trimita ANAF-ului date despre o societate comerciala privind incetarea unui contract de munca sau vreo informatie prin care sa informeze ANAF-ul ca respectiva societate ,incepand cu ziua ,,x" nu mai are niciun angajat ?
Cel mai recent răspuns: adrian966 , utilizator 19:09, 29 August 2016
Nu exista astfel de obligatii intre ITM si ANAF, in schimb daca ANAF-ul va solicita relatii despre raporturile de munca ale unei persoane, atunci ITM-ul are obligatia de a-i raspunde in termen de 30 de zile / maxim 45 de zile de la data inregistrarii solicitarii, potrivit OG 27/2002.
Cred ca astfel de informatii le detine si ANAF pt ca angajatorii transmit Declaratia 112 unde apare si lista nominala a asiguratilor -angaji
In practica , ANAF-ul solicita astfel de date de la ITM, chiar daca exista in D112.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult.Nici eu nu am gasit vreo asemenea obligatie .Am gasit in Codul fiscal doar obligatia de colaborare intre institutii conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema revisal/anaf d112 octavianmateo96 octavianmateo96 Buna ziua. Intampin si eu cateva probleme si ar fi minunat sa ma puteti ajuta/lamurii daca ati trecut prin probleme de genul ... Lucrez de 4 luni la firma ... (vezi toată discuția)
Diferente revisal -112 econo econo Buna seara, Am primit in spv neconcordantele dintre 112 și revisal. Cum sa interpretez faptul că în revisal am 10 angajati si in d112 8, cei doi fiind ... (vezi toată discuția)
Angajare filipineza bona centru_cta centru_cta Buna ziua! am angajat cu contract de munca filipineza, bona, eu sunt persoana fizica, am luat parola itm am transmis contractul in revisal, mai departe am ... (vezi toată discuția)