avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul moştenire copii şi nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul moştenire copii şi nepoti

Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire din partea mamei.Mama are o casa şi pamint mult. totul este cred pe numele tatalui meu vitreg.Mama are o sora.Totodata sora ei este şi sora mea.Cele doua surori ale mele bune doar dupa mama cea mica are 2 copii sotul cetatean italian.cea mijlocie are un copil.cetatean roman.Eu ce drepturi am dupa moartea mamei mele.Şi cum voi afla de deces.Daca nu ma v-a anunta nimeni.Fara mine se poate impartii averea daca eu nu renunt?V-a multumesc cu stima şi respect.Şi ce acte trebuie sa pregatesc din timp.Pt. ca sora mea dupa moartea mamei(bunica mea)a luat averea fara ştirea nimanui.Eu nu am fost anuntata.V-a multumesc.

Cel mai recent răspuns: szabo33 , utilizator 20:49, 1 Septembrie 2016
Chiar nu are importanta cati copii aveti dvs si nici cu cine e casatorita sora si cati copii are cand e vb de mostenirea mamei dvs.

Mama are o sora.Totodata sora ei este şi sora mea.


V-a adoptat bunica sau cum ? si daca da, cu efecte restranse sau depline?

Mama are o casa şi pamint mult. totul este cred pe numele tatalui meu vitreg.

Mama are sau sotul ei sau au in comun amandoi?

Pastrati legatura cu mama si o sa aflati din vreme cand moare .
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
gi-jane2, moderator
Buna seara,
Nu inteleg cum puteti sa fiti frate cu matusa dumneavoastra.
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care, dupa studierea actelor si a faptelor, va poate lamuri.
Doar din prezentarea dumneavoastra nu se intelege mare lucru.
Oricum, nu conteaza cati copii au surorile dumneavoastra si cu cine sunt casatorite.
Restul e ambiguu.
tatal meu (trecut )a facut o greşeala mare. Pt. ca sa casatorit cu o persoana care era insarcinata de la altcineva. Tatal meu copilul a trecut pe numele lui(mama mea)Mama mamei mele (bunica mea)a mai nascut 2 copii. care sint frati buni şi de pe tata şi pe mama. Primul copil (mama mea este sora cu cei 2 numai de pe mama nu şi de pe tata. in acte scrie mama şi tata la fel. DAR daca sar fii facut DNA. a-r fii ieşit la iveala tot adevarul.mama mea la virsta de 15 ani a avut o legatura.......aşa zisul tata in acte (deoarecece daca se facea DNA nu a-r fii ieşit tatal ei pt. ca tatal ei era altcineva inprezent asa zisul tata decedat.Asa zisul tata a-l ei era tatal meu natural.care a murit acum 28 de ani in urma.Mama mea eu cind m-am nascut nu mi-a scris pe certificatul de naştere cine era tatal meu.Eu in anul 1992 am avut proces in Timişoara. Am dat-o in judecata pe mama .Procedura . İ-ar mama a recunoscut cine este tatal meu biologic.Procesul daca nu i-l deschideam pierdeam GARSONİERA RAMASA de la tata eram singurul moştenitor Mama (asa zisul copil)sora şi fratele .Sora şi fratele sint frati numai dupa tata.Mama lor(bunica mea)pt ca era mama mame-i mele.TATAL MEU cind era in viata a divortat de bunica mea şi pe copii lui facu-ti cu bunica i-a respins.ca el nu mai este tatal lor. şi nu mai aveau dreptul la moştenire . Am ciştigat procesul din timişoara ca tata pe certificat sa trecut tatal meu biologic . Am reuşit şi cu contractul de locuinta a fost trecut pe numele meu (Casa ramasa de la tata..)İn 1995 luna 07.am vindut garsoniera. Şi de atunci ne-am stabilit in Turcia .M-a scuzat de aceia v-am explicat situatia mamei mele este o ruşine . Dar ruşinea este a i-ei nu a mea.Cu stima şi respect.Constanta özdemir
Doamna, am citit de mai multe ori si nu am inteles.. mi-am adus aminte de sceneta asta
[ link extern ]

TATAL MEU cind era in viata a divortat de bunica mea şi pe copii lui facu-ti cu bunica i-a respins.ca el nu mai este tatal lor.


Mama v-a facut cu tatal ei ?

Inteleg ca a fost o tagada de paternitate si ati reusit sa se stabileasca paternitatea fata de parintele dvs natural.

Acuma intrebati de mostenirea mamei dvs. Pe mama dvs oricare ar fi ea( mama sau bunica), o mosteniti voi toti copiii ei in cote egale.

Pt. ca sora mea dupa moartea mamei(bunica mea)


mama dvs are sot ?
Da d-na mama are sot. Şİ casa in care locuieşte este trecuta pe numele lui .Pamintul la fel ei sint casatoriti din anul 1975.Surorile ale sotului sint decedate.Mama mea are dreptul la jumatate din casa.Eu ce drepturi am ?Pt. ca locuiesc in strainatate de 21 ani nu am fost in Romania.Nu mai am casa pt ca am vindut-o in 1995. Casa mea . O AM DOAR PE MAMA.cu surorile mele vitrege nu sinte-mi in legaturi bune nu vorbesc cu mine. Doar o sora.De aceia pt drepturile care le voi avea in viitor la moştenire din partea mamei ce drepturi voi avea şi daca nu voi fii anuntata Ei pot sa imparta şi dreptul meu. De aceia m-ie frica .Astazi am aflat ca mama mea este foarte bolnava are Parkinson de gradul 3.Sora mea cea mare dupa moartea mamei ei (bunica)sa impartit avereaa luato ea eu nu am ştiut pt ca nu ma anuntat nimeni Dupa plecarea mea din tara.Bunica a fost prima sotie a tatalui meu (casatoriti). Şi mama a doua fara acte.Se pot pregatii actele inainte de moartea unei persoane pt dreptul de avere. Şi cum voi afla ?pt ca bunica cind a murit nu ma anuntat nimeni. NU PT DRET!Cu CİNE VOİ PUTEA LUA LEGATURA.?Cu stima şi respect v-a multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)