avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara student

Buna seara!Am si eu o nelamurile , va rog frumos ! Am absolvit liceul si am promovat examenul de bacalaureat. Am intentia de a da mai departe la facultate. Am primit pensie alimentara din partea tatei pana la varsta de 18 ani . Daca eu imi continui studile la facultate de stat , cu taxa , pot primi pensie alimentara dinou ? Daca da , ce ar trebui sa fac ?Va multumesc,astept raspuns !
Cel mai recent răspuns: Sorana29 , utilizator 21:01, 29 August 2016
Sa ii cereti tatalui , poate evitati judecata.
daca nu va da, va trebui sa il chemati la judecata ca instanta sa il oblige. Veti face dovada ca studiati sa dovada de la anaf ca nu aveti venituri.
Multumesc pentru raspuns!Nu tinem legatura de patru ani . Pentru chemarea in judecata , o pot face pe contpropriu fara avocat sau trebuie sa am alaturi un avocat ?
nu va trebuie avocat si puteti cere judecata in lipsa. cereti sa fie obligat sa va plateasca 1/4 din venitul lui net cu caracter de continuitate.
taxa de timbru e de 20 de lei
Multumesc pentru raspuns ! Unde depun cererea ? Cui ma adresez la tribunal ?
[ link extern ]
in link e un model de cerere, il adaptati cazului dvs, cererea se depune la judecatoria pe raza careia locuiti.
acte de depus in copie xerox pe care le semnati si scrieti cf cu originalul- certificat nastere, buletin, hot de divort a parintilor si adeverintele in original de la facultate, de la anaf, chitanta de 20 lei ( platiti tot la sectia financiara). In model scrie ca nu se plateste taxa de timbru, nu stiu de ce ca in lege scrie ca da.
Cererea se depune in doua exemplare semnate, indicati adresa tatalui pt citare si locul de munca daca il stiti.
Daca nu vreti sa va prezentati, solicitati judecarea in lipsa, cf art 583 ncpc
Art. 583

Solicitarea judecării în lipsă

Oricare dintre părţi poate cere în scris ca soluţionarea litigiului să se facă în lipsa sa, pe baza probelor aflate la dosar. Dispoziţiile art. 580 se aplică în mod corespunzător.

Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna vreau sa cer marire pensie intretinere.nu mi prea permit ... Zifrumoasa Zifrumoasa Buna Vreau sa cer marire pensie intretinere.nu mi prea permit un avocat.am gasit aici model cerere.insa nu am inteles prea bine:o scriu eu de mana de ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie alimentara MirciaGabriela MirciaGabriela Am implinit varsta de 18 ani recent. Penisia mea alimentara este de 90 de lei, rareori cand ii primesc si pe acestia. In prezent sunt eleva la liceu, voi urma ... (vezi toată discuția)
Cerere de stabilire pensie student- continut, acte necesare, instanta competenta Sorana29 Sorana29 Buna seara , am 18 ani , sunt anul 1 la facultate .As dori sa fac o cerere ,pentru a il obliga pe tatal meu sa imi continue plata pensiei alimentare . Ma ... (vezi toată discuția)