avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu vatamare coporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu vatamare coporala

In urma cu doua luni am avut un accident rutier ,in care pietonul a tisnit de dupa o duba , luind-o la fuga pe trecerea de pietoni , el avind culoarea rosie. L-am dus la spital, dupa care m-am intors pentru masuratori la locul accidentului.Problema este ca dovada care mi-a fost data cu drept de prelungire pina la solutionarea cazului nu mi-a fost prelungita de procuror, nu stiu din ce motive, iar la ora actuala sint pieton.Si in plus victima care a trecut pe rosu, izbindu-se lateral de masina mea) a avut fractura deschisa la glezna, iar acum a depus plingere impotriva mea, sustinind ca avea verde si ca mergea incet pe trecere nu alerga.Eram in masina cu doua persoane care sustin cele spuse de mine si mai sint si doi martori pietoni care au fost mentionati in declaratie.Politistii nu au luat declaratii martorilor straini deoarece nu au putut sta pina la venirea lor, dar au fost trecuti in declaratia mea si nici celor doi martori aflati cu mine in masina.Unde este prezumtia de nevinovatie? De ce procurorul nu mi-a prelungit dovada de circulatie pina la terminarea cercetarii cazului? Cum pot sa prelungesc totusi dovada avind in vedere faptul ca cercetarea si probabil procesul vor dura cred eu cel putin un an? Oare cum se va termina acest calvar ??? Am ajuns la capatul rabdarilor , am facut depesie, pling in fiecare zi si nu pot sa ma gindesc decit la cit de josnici pot fi unii oameni care nu spun adevarul intr-un astfel de caz, sperind sa traga niste bani de la un om nevinovat. Si cind ma gindesc ca am vrut sa il ajut cu niste bani pentru operatie.... chiar ca ma ia groaza.Norocul meu ca m-au oprit altii sa nu dau bani ca nu se stie si uite ca asa este.
De ce nu mergeti direct la procuror sa purtati o discutie cu acesta? Sa stiti ca legea nu va interzice acest lucru! Poate ca discutand fata in fata veti fi altfel decat un nume intr-un dosar din zecile de dosare pe care le instrumenteaza!B-)
Referitor la acel pieton este foarte important ce vor declara cei 2 martori din afara masinii! Cei din masina nu vor fi suficienti deoarece procurorul poate considera ca sunt influentabili fiind cunostiintele dvs!B-)
Daca ajungeati la o intelegere notariala prin care il despagubeati si persoana isi retragea plangerea atunci era ok . Este foarte important de stiut cate zile de ingrijiri medicale a primit fiindca peste 60 de zile de ingrijiri medicale este vatamare corporala grava si impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala!B-)
Va doresc mult noroc!
:)
Martorii din afara masinii asteptau sa se faca verde sa traverseze deci sustin cele spuse de mine. La iml abia acum a depus dosarul si inca nu a primit un raspuns cu numarul de zile. Avind in vedere faptul ca nu am fost de vina am vorbit cu victima sa o ajut cu o parte din bani (adica dupa calculele mele cam 1000-1500 lei) insa el dorea mult mai mult. In plus a luat legatura cu avocat inca din prima zi si de unde initial a recunoscut ca s-a grabit si nu s-a asigurat si a lut-o la fuga acum sustine ca avea verde si mergea incet.(asa a si declarat politiei ca ere verde)
Din pacate unii pietoni uita ca unele treceri mai sunt si semaforizate, trecand pe rosu si, desi este un caz nefericit, se poate ajunge la situatia in care acestia incearca sa profite si sa mai faca niste bani...in ce priveste dovada, din punctul meu de vedere, faptul ca nu a fost prelungita (avand in vedere circumstantele cauzei) - poate fi considerat un abuz. Incercati sa mergeti si la procurorul ierarhic superior celui care se ocupa de caz, faceti o adresa si solicitati un raspuns in termen legal! Poate se rezolva, pentru ca intr-adevar aceste cazuri dureaza chiar si 2 ani.
Faptul ca cei 2 martori sustin cele afirmate de dvs este foarte bine! Din pacate s-a intamplat acest accident si trebuie sa asteptati solutia legala data de procuror. Este foarte posibil ca in acea zona sa existe si camere de supraveghere. Intersati-va la politie ...poate au vreo inregistrare video.B-)
Din nefericire nu sint camere video. Ar fi fost foarte bine. Procurorul poate da solutia si peste 2 ani eu nu mai conduc doi ani????Adica deja consider ca a fost aplicata o sanctiune asupra mea cazul nefiind finalizat

Alte discuții în legătură

Redobandire drept de a conduce RaduCristina2 RaduCristina2 Din pacate in prezent noi ca si familie trecem printr-o situatie dificila si avem nevoie de ceva sfaturi. In cele ce urmeaza o sa prezint situatia pe ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere prelungire dovada AdrianBarbu AdrianBarbu Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. In urma cu 2 luni am atins usor pe trecerea de pietoni o doamna. Eu treceam pe culoarea verde si urma sa virez ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime lary20 lary20 am avut un accident rutier, ajungand la intersectie am oprit la indicatorul\"stop\",am acordat prioritate pietonilor,m-am asigurat din ambele parti,fiind si ... (vezi toată discuția)