avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata orelor suplimentare

sunt asistent medical la o Unitate MEdico Sociala unde datorita numarului redus de personal munci ore suplimentare ,as vrea sa stiu daca pentru aceste ore ar trebui sa ni se acorde ceva spor,deoarece ele nu sunt compesate cu timp liber
desigur, orele suplimentare se paltesc cf codului muncii si CCMUn cu unspor de 100% daca nu sunt compensate cu timp liber corespunzator.
Munca prestata in afara orelor de program normal, se considera munca suplimentara; aceasta nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru prevenirea unor accidente, precum si a inlaturarii consecintelor acestora. Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 30 de zile dupa efectuarea acesteia sau printr-un spor la salariu corespunzator acesteia. Sporul se negociaza prin CCM sau CIM si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare carpaho carpaho daca un salariat are ore suplimentare in fiecare luna peste media admisa de codul muncii ce trebuie sa faca angajatorul. Sa mai angajeze inca un om pe aceasi ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare lucialuca lucialuca Angajatorul sustine ca orele suplimentare se platesc abia dupa 3 luni de la efectuarea lor. Este in concordanta cu Codul Muncii acest lucru? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ioana07 ioana07 In cursul anului 2010 am lucrat 182 ore suplimentare pe care le pot dovedi cu pontaje,grafice si condica prezenta.Mai am posibilitatea ca in 2011 aceste ore ... (vezi toată discuția)