sunt asistent medical la o Unitate MEdico Sociala unde datorita numarului redus de personal munci ore suplimentare ,as vrea sa stiu daca pentru aceste ore ar trebui sa ni se acorde ceva spor,deoarece ele nu sunt compesate cu timp liber
Munca prestata in afara orelor de program normal, se considera munca suplimentara; aceasta nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru prevenirea unor accidente, precum si a inlaturarii consecintelor acestora. Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 30 de zile dupa efectuarea acesteia sau printr-un spor la salariu corespunzator acesteia. Sporul se negociaza prin CCM sau CIM si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza!
Ore suplimentare
carpaho
daca un salariat are ore suplimentare in fiecare luna peste media admisa de codul muncii ce trebuie sa faca angajatorul. Sa mai angajeze inca un om pe aceasi ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare
ioana07
In cursul anului 2010 am lucrat 182 ore suplimentare pe care le pot dovedi cu pontaje,grafice si condica prezenta.Mai am posibilitatea ca in 2011 aceste ore ... (vezi toată discuția)