avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract achizitie / Acord-cadru
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract achizitie / Acord-cadru

Buna ziua,

In urma unor discutii cu diversi operatori ec. si a vizualizarii in SEAP a detaliilor unei achizitii directe am urmatoarea dilema: se pot atribui acorduri-cadru si prin achizitie directa sau din ce am vazut eu se incearca evitarea prevederilor art. 114 din L. 98/2016 prin ''adaptarea'' contractelor de lucrari clasice cu includerea unor articole, prevederi similare celor din acordul-cadru, de ex. in loc de contracte subsecvente, comenzi . Eu stiam ca o AD este o achizitie punctuala ce raspunde unor necesitati concrete si care atribuie un contract cu un obiect bine definit. Pe de alta parte, pentru o comunitate mica cu necesitati reduse in privinta serviciilor/produselor/lucrarilor repetitive cred ca ar fi mult mai util un astfel de acord-cadru.
Voi ce spuneti ?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Plafon achizitii publice LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu capital integral de stat ( actionar unic Consiliul Local ) doreste achizitia unor utilaje. Daca este obligatorie initierea unei ... (vezi toată discuția)
Nota justificativa achizitie directa online(seap) ionelaeugenia ionelaeugenia Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online ... (vezi toată discuția)
Lamurire privitor prevederile art. 19/legea 98 nelu1968 nelu1968 As dori un raspuns referitor la interpretarea prevederilor art. 19 din legea 98. mai pe scurt ... pe parcursul anului 2016 am achizitionat direct din SEAP o ... (vezi toată discuția)