avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Lamurire privitor prevederile art. 19/Legea 98
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Lamurire privitor prevederile art. 19/Legea 98

As dori un raspuns referitor la interpretarea prevederilor art. 19 din legea 98. mai pe scurt ... pe parcursul anului 2016 am achizitionat direct din SEAP o oferta in baza careia am incheiat un contract de executie lucrari de canalizare ape pluviale cu o valoare totala de aproximativ 400.000 lei, exclusiv TVA. Acum a aparut necesitatea prelungirii retelei de canalizare (pluviala si menajera) pe o alta strada. Valoarea estimata rezultata in urma elaborarii SF-ului este de 308.500 lei. pentru atribuirea contractului eu am propus abordarea procedurii simplificate (fosta cerere de oferte). In schimb, prevalandu-se de prevederile art. 19 din lege, doua dintre colege sustin ca se pot cauta in SEAP oferte pentru atribuirea directa a contractului. As dori sa ma lamuriti cu privire la prevederile acestui articol de lege. Mentionez ca pentru acest tip de lucrari nu au mai fost facute achizitii in acest an in afara de cel de 400.000 lei, mentionat la inceput.
Cel mai recent răspuns: nelu1968 , utilizator 15:15, 9 Noiembrie 2016
nimeni? nimic? nici o parere macar?
fiind aceeasi necesitate a autoritatii, se insumeaza valorile si in functie de aceasta valoare se alege procedura si se explica in Strategia de achizitie, considerandu-se ca fiind un alt lot, respectiv lucrari de canalizare pe o alta strada.
Cu scuzele de rigoare ... nu m-ati lamurit. Sa facem procedura simplificata sau achizitie directa?
In mod clar nu se va aplica achizitia directa intrucat, val. estimata a lucrarilor celor 2 strazi este de minim 708.500 lei, conf. celor declarate de Dvs.
Atentie: se au in vedere art.17 alin.4 lit.b din Anexa la H.G. nr.395/2016 si art.7 alin.1, alin.2 si alin.5 din Legea nr.98/2016 privind achiziţiile publice
Am priceput, va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota justificativa achizitie directa online(seap) ionelaeugenia ionelaeugenia Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online ... (vezi toată discuția)
Notificare prealabila achizitie directa marianuta2017 marianuta2017 Buna ziua.Acum cateva zile am transmis o oferta pentru un utilaj, in urma unui anunt de publicitate postat de catre autoritatea contractanta in SEAP. In cadrul ... (vezi toată discuția)
Cum estimez corect valoarea la porcedura simplificata, dupa ajungerea la pragul in care nu se mai poate face achizitie directa cristinacarina cristinacarina Am o nelamurire legata de valoarea estimata pe care trebuie sa o contina documentatia in cazul unei proceduri simplificate (fosta cerere de oferta din OUG ... (vezi toată discuția)