avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice cum estimez corect valoarea la porcedura simplificata, ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

cum estimez corect valoarea la porcedura simplificata, dupa ajungerea la pragul in care nu se mai poate face achizitie directa

Am o nelamurire legata de valoarea estimata pe care trebuie sa o contina documentatia in cazul unei proceduri simplificate (fosta cerere de oferta din OUG 34/2006), prezenta in L.98/2016 a achizitiilor publice si anumeaca s-au cumparat prin achizitie directa, materiale de constructii avand acelasi cod CPV,respectiv codul grupei 44000000-0,ajungandu-se la aprox. 30000 de euro fara TVA, respectiv 132519...lei dupa legea noua trebuie (si poate fi ) declansata procedura simplificata!In acest caz care va fi valoarea estimata a procedurii?Trebuie ca la bugetul care se va aloca la procedura sa adaug si cat s-a consumat prin achizitie directa in acest an?Am mai avut o cerere de oferta intr-un an dupa achizitie directa, a carei valoare era sub pragul de procedura si ANRMAP, mi-a cerut sa justific de ce nu apelez la achizitia directa, am scris o nota justificativa explicand ca ajunsesem din diferite motive la pragul de 30000 de euro fara TVA si am facut cerere de oferta desi suma pe care am estimat-o era sub pragul de 30000 de euro, dar nu am facut estimarea procedurii adunand ambele sume?Cum credeti ca trebuie facuta corect estimarea? daca as mai avea nevoie de produse in valoare de numai 70000 lei?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaela_faxmedia , utilizator 12:37, 22 Iulie 2016
Fix asta e motivul pentru care se elaboreaza si se aproba Planul anual de achizitii la inceputul anului bugetar. Ca sa nu realizati la jumatatea anului ca ati facut deja achizitii directe si la un moment dat va dati seama ca ar fi cazul sa faceti si alta procedura... total gresit.

Si OUG 34 si legea noua 98/2016 prevad aceleasi mod de estimare si planificare a achizitiilor: stabilesti la inceput de an ce achizitii se vor realiza si in fucntie de valoarea lor estimata pe intrg anul bugetar se alege procedura de atribuire in conformitate cu pragurile valorice reglamentate de lege.

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare estimata la procedura simplificata cristinacarina cristinacarina Am o nelamurire legata de valoarea estimata pe care trebuie sa o contina documentatia in cazul unei proceduri simplificate (fosta cerere de oferta din OUG ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa-pasi derulare danatmr9 danatmr9 Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc exact PASII pentru desfasurarea Achzitie directa? De asemenea, as dori sa vad care sunt situatiile cand se poate face ... (vezi toată discuția)
Valoare estimata ibitza78 ibitza78 Am participat la un curs organizat de ANRMAP si am fost informati ca produsele care se incadreaza in acceasi grupa CPV (adica primele 3 cifre din codul CPV) se ... (vezi toată discuția)