avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Propunere de liberare conditionata admisa- cand este ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Propunere de liberare conditionata admisa- cand este eliberat?

30.08.2016
Ora estimata: 08:30
Complet: CAM5
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 587 alin. (1) din Codul de procedură penală rap. la art. 59 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art.5 alin. (1) Cod penal admite propunerea de liberare condiţionată privind pe condamnatul T.F.G. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 8 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.64/2015 a Judecătoriei Alexandria, în baza căreia a fost emis mandatul de executare nr.85/2016. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 104 alin. 2 Cod penal cu privire la revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului din oficiu în cuantum de 130 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la
comunicare.
Document: Hotarâre 2052/2016 30.08.2016
Imi puteti spune cand ar trebui sa ii dea drumul?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.14 din Regulament (nume si prenume condamnat)

Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:04, 31 August 2016
Dacă nu contesta parchetul iese.
Îl dau ei afara dacă nu se contesta.
Asa cum vedeti si in dispozitivul hotararii, aceasta poate fi contestata in termen de 3 zile de la comunicare.
Daca Parchetul formuleaza contestatie in acest termen, ramane de vazut daca instanta superioara va mentine sau nu hotararea contestata.
Contestatia suspenda executarea hotararii instantei de fond.
Daca insa nu se va formula contestatie, atunci hotararea instantei de fond va ramane definitiva la expirarea termenului de contestatie si condamnatul va fi eliberat.

Art. 587 c.proc.pen.
Liberarea condiţionată

(1) Liberarea condiţionată se dispune, la cererea sau la propunerea făcută potrivit dispoziţiilor legii privind executarea pedepselor, de către judecătoria în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere.

(2) Când instanţa constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru acordarea liberării condiţionate, prin hotărârea de respingere fixează termenul după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită. Termenul nu poate fi mai mare de un an şi curge de la rămânerea definitivă a hotărârii.

(3) Hotărârea judecătoriei poate fi atacată cu contestaţie la tribunalul în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere, în termen de 3 zile de la comunicare. Contestaţia formulată de procuror este suspensivă de executare.

(4) O copie de pe hotărârea rămasă definitivă se comunică serviciului de probaţiune competent, precum şi unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte cel eliberat.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare conditionata emma_79 emma_79 Buna seara, Am nevoie de un sfat in legtura cu o posibila cerere de eliberare conditionata. Sotul meu , a fost arestat in sept 2013 in cauza unui ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata clauss_yonel clauss_yonel sotul meu a ispasit doua treimi din pedeapsa de 4 ani si sase luni,adica doi ani si 6 luni.as vrea sa stiu daca are dreptul la cerere de liberare conditionata ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua in legatura cu eliberarea conditionata. sotul meu munceste se conporta bine se duce la toate activitetile din pentenciar si nu face probleme ... (vezi toată discuția)