30.08.2016
Ora estimata: 08:30
Complet: CAM5
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 587 alin. (1) din Codul de procedură penală rap. la art. 59 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art.5 alin. (1) Cod penal admite propunerea de liberare condiţionată privind pe condamnatul T.F.G. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 8 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.64/2015 a Judecătoriei Alexandria, în baza căreia a fost emis mandatul de executare nr.85/2016. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 104 alin. 2 Cod penal cu privire la revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului din oficiu în cuantum de 130 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la
comunicare.
Document: Hotarâre 2052/2016 30.08.2016
Imi puteti spune cand ar trebui sa ii dea drumul?
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.14 din Regulament (nume si prenume condamnat)
Asa cum vedeti si in dispozitivul hotararii, aceasta poate fi contestata in termen de 3 zile de la comunicare.
Daca Parchetul formuleaza contestatie in acest termen, ramane de vazut daca instanta superioara va mentine sau nu hotararea contestata.
Contestatia suspenda executarea hotararii instantei de fond.
Daca insa nu se va formula contestatie, atunci hotararea instantei de fond va ramane definitiva la expirarea termenului de contestatie si condamnatul va fi eliberat.
Art. 587 c.proc.pen.
Liberarea condiţionată
(1) Liberarea condiţionată se dispune, la cererea sau la propunerea făcută potrivit dispoziţiilor legii privind executarea pedepselor, de către judecătoria în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere.
(2) Când instanţa constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru acordarea liberării condiţionate, prin hotărârea de respingere fixează termenul după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită. Termenul nu poate fi mai mare de un an şi curge de la rămânerea definitivă a hotărârii.
(3) Hotărârea judecătoriei poate fi atacată cu contestaţie la tribunalul în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere, în termen de 3 zile de la comunicare. Contestaţia formulată de procuror este suspensivă de executare.
(4) O copie de pe hotărârea rămasă definitivă se comunică serviciului de probaţiune competent, precum şi unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte cel eliberat.