avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista de intretinere \"dispare\"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista de intretinere "dispare"

Buna ziua,

In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata "dispare".
Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre domnul administrator de la avizier si lasat avizierul gol.
Daca cer explicatii aflu doar ca "lista pe luna urmatoare nu s-a calculat inca deci nu are ce sa afiseze", sau vad ca da din colt in colt si se face ca nu a priceput intrebarea.
Pentru mine este mai mult decat evident ca are ceva de ascuns la calculul valorilor din lista.
Ce se poate face avand in vedere ca nu zice nimeni nimic decat eu? Se pare ca vecinii sunt multumiti cu faptul ca au vazut-o o data sau cu faptul ca vor afla cat au de platit cand se vor duce sa plateasca.
Exista vreo lege care specifica sa fie afista lista tot timpul?
La noi se considera ca, daca afisam lista doar cateva zile, ne-am facut datoria.
A mai intalnit cineva aceasta situatie amuzanta?

Sa va dau un exemplu: Lista este afisata pe 1 septembrie.Ramane afisata o perioada, dupa care sa spunem la data de 10 septembrie a "disparut", a fost dezlipita de administrator. Urmatoarea lista este afisata abia pe 1 octombrie.
Intre 10 septembrie si 1 octombrie avizierul este gol, lista de intretinere nu este afisata public.
Este normal asa ceva?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cici Radoi , Alte profesii 11:30, 3 Septembrie 2016
locatar_abuzat a scris:


sau se "uita sa se regularizeze dupa o luna de sistem pausal".



1-Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige regularizare dupa o luna de sistem pausal
2-
nu pot sa verific alte valori, de exemplu alte cheltuieli la comun: electricitate, caldura care se plateste la comun, salarii angajati, reparatii si care sunt acestea..

Dispozitiile in vigoare impun ca in lista de intretinere sa fie precizate informatii referitor la plati parti comune,indemnizatii,reparatii,etc
3-Referitor la existenta listelor la avizier ,teoretic este problema care poate fi solutionata rapid de catre presedinte-daca acesta exercita cu respect si cu buna credinta obligatiile aferente functiei
Şi in perioada 01-10 septembrie, nu puteti să copiaţi valorile care va interesează ? Aţi citit de curiozitate o listă să vedeţi ce cuprinde, valori facturi furnizori , servicii, fond de reparaţii ? Există un formular tipizat în Legea 230/2007 pentru lista de cheltuieli comune şi tot în acea lege găsiţi si modul de calcul, repartizare a cheltuielilor/cotă indiviză/ număr persoane.Dacă aveţi dubii, nu sunteţi de adord cu unele sume, Preşedintele Asociaţiei şi Preşedintele Comisiei de Cenzori sunt singurii în măsură să vă dea explicaţii.
Puteti sa fotografiati lista. Un aparat foto de 7 MP poate lua un A4 dintr-o singura poza. Dupa care o puteti studia pe calculator ori de cate ori e necesar.
Listele de intretinere de fapt factura de plata in care sunt cumulate toate cheltuielile efectuate de proprietari sau in favoarea unui sau mai multor proprietari in cazul cheltuielilor administrative.Lista de intretinere conform legislatiei in vigoare OBLIGATORIU trebuie sa fie afisata 20 de zile si de asemenea acesta este si termenul de achitare al facturilor de intretinere,pentru calculul amanuntit al costurilor dv.nu puteti afla decat in nume personal si prin o cerere la presedintele asociatiei calculele anumitor costuri au un anumit mod si nu poate fi expus intr-o lista de intrtinere ex;apa calda este o adunare a apei reci cu gigacalorie si canalizare pt apa calda per total scara nu se poate face asemenea calcule in liste de asemenea anumite calcule se fac la nr.de persoane,pe cota indiviza care aceasta este alta in functie de felul apartamentului sau cheltuieli administrative ce sa va arate ca a luat becuri,taxe bancare etc...nu se face pomelnic pe avizier de acea exzista comitet executiv,presedinte,comisie de cenzori sa tot verifice ca de aceea ii platiti daca doriti altceva achizitionati un avizier cat peretele expuneti tot cu ajutorul unei firme de contabilitate si nu mai platiti cenzori si proprietarii pot lectura de la un capat la altul tot dar este de asemenea obligatoriu sa apara o lista unde sa fie centralizate valorile facturilor si elemente de indentificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuiala de la întreținere powerspyA powerspyA Bună seara! Îmi puteți spune cum pot verifica dacă suma pe care o plătesc la întreținere este una motivată, cu alte cuvinte, dacă administratorul nu ... (vezi toată discuția)
Afisare si plata tabel cota de intretinere fara luarea in calcul a consumului de apometre Violeta Sc Violeta Sc Buna ziua, Imi puteti spune cum pot proceda in urmatoarea situatie va rog: Pana la sfarsitul lunii Septembrie administratorul blocului sau cel putin ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor blackbeautybrother blackbeautybrother Am suspiciuni asupra modului cum se distribuie cheltuielile de intretinere in bloc, avand in vedere faptul ca in apartamentul meu nu locuieste nimeni si totusi ... (vezi toată discuția)