avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligația unei instituții publice de a efectua ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligația unei instituții publice de a efectua expertizarea tehnică a clădirii locului de muncă

Îmi desfășor activitatea într-o clădire veche, mai exact clădirea unde funcționează Secția 3 Poliție București, și după intrarea în vigoare a Legii nr. 282/2015, care a modificat Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existent, am solicitat proprietarului clădirii -Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, printr-o petiție, date în legătură cu anul edificării construcției, dacă a fost efectuată vreo expertiză tehnică și dacă da, concluziile acesteia, precum și modalitatea concretă de respectare a obligațiilor din actele mai sus-amintite. După vreo 7 luni am primit răspunsul solicitat, între timp făcînd și altă petiție, ocazie cu care mi s-a spus că, clădirea este edificată în anul 1940, că s-ar fi efectuat lucrări de consolidare în anul 1978, că nu a fost făcută nici o expertiză tehnică, dar a fost introdusă în planul P.O.R 2014-2020 și că în luna mai 2015 ar fi fost solicitate fonduri pentru efectuarea expertizei.
Aș vrea să știu în ce temei mă pot adresa Instanței pentru obligarea D. G.P.M.B să efectueze expertizarea clădirii, deoarece, din anul 1994, cunoscînd vechimea clădirii, nu au efectuat acest demers.
Totodată aș dori să știu dacă trebuie să solicit, în mod expres, ca procedură prealabilă anterior sesizării Instanței, efectuarea lucrărilor de expertizare tehnică a clădirii în vederea încadrării, dacă e cazul, în una dintre clasele de risc seismic.
Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Obligatii primarie pentru cladirile din cateogriile de risc cutremur BX BX Pana in 1996 categoriile de urgenţă (U1-4) reprezentau prioritatea începerii lucrărilor de consolidare a clădirilor expertizate tehnic. Pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Expertiza mlpat pentru viitoare constructii in proximitate mariani111 mariani111 In urma unor lucrari de demolare de linga blocul meu, mi s-au fisurat 2 pereti din apartament. Am facut sesizare la Primarie si ISC si ambii mi-au raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Imobil cu bulina buna ziua, imobilul in care locuim din sector ... cristina.branescu@yahoo.com cristina.branescu@yahoo.com Imobil cu bulina Buna ziua, Imobilul in care locuim din Sector 4, Bucuresti, apare ca fiind incadrat in clasa 1 de risc seismic in baza unei evaluari facute ... (vezi toată discuția)