Îmi desfășor activitatea într-o clădire veche, mai exact clădirea unde funcționează Secția 3 Poliție București, și după intrarea în vigoare a Legii nr. 282/2015, care a modificat Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existent, am solicitat proprietarului clădirii -Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, printr-o petiție, date în legătură cu anul edificării construcției, dacă a fost efectuată vreo expertiză tehnică și dacă da, concluziile acesteia, precum și modalitatea concretă de respectare a obligațiilor din actele mai sus-amintite. După vreo 7 luni am primit răspunsul solicitat, între timp făcînd și altă petiție, ocazie cu care mi s-a spus că, clădirea este edificată în anul 1940, că s-ar fi efectuat lucrări de consolidare în anul 1978, că nu a fost făcută nici o expertiză tehnică, dar a fost introdusă în planul P.O.R 2014-2020 și că în luna mai 2015 ar fi fost solicitate fonduri pentru efectuarea expertizei.
Aș vrea să știu în ce temei mă pot adresa Instanței pentru obligarea D. G.P.M.B să efectueze expertizarea clădirii, deoarece, din anul 1994, cunoscînd vechimea clădirii, nu au efectuat acest demers.
Totodată aș dori să știu dacă trebuie să solicit, în mod expres, ca procedură prealabilă anterior sesizării Instanței, efectuarea lucrărilor de expertizare tehnică a clădirii în vederea încadrării, dacă e cazul, în una dintre clasele de risc seismic.
Vă mulțumesc.