avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri suplimentare in timpul concediului crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri suplimentare in timpul concediului crestere copil

Buna ziua , doresc sa aflu in cazul meu, sunt in perioada de crestere copil si doresc sa obtin o bursa doctorala aceasta fiind undeva la 2000 lei pe luna. Dupa obtinerea bursei indemnizatia va fi suspendata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:04, 1 Septembrie 2016
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...

(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...

i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
...

(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...

c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).


2. - Nivelul minim al indemnizatiei este de 1.063 lei.
- Deci intr-un an calendaristic puteti obtine venituri de 1.063 x 3 = 3.189 lei.

3. Daca bursa doctorala nu este impozabila atunci o puteti cumula cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) chiar daca depaseste plafonul de 3.189 lei pe an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In concediul de crestere copil se pot obtine venituri fara a fi suspendata indemnizatia? valineli valineli buna ziua, anul trecut ati publicat un articol referitor la acordarea indemnizatiei de crestere copil - modalitati de calcul, conditii, acte necesare. de ... (vezi toată discuția)
Cic si contract colaborare gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu daca este o forma de angajare/colaborare (cateva ore pe zi nu full time) care sa poata merge in paralel cu concediul de crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil flocanelu flocanelu Tatal intra in concediu pentru cresterea copilului de la 01.09.2015 pentru o periada de 1 an deci pana la 30.08.2016. In aceasta perioada si anume din data de ... (vezi toată discuția)