avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura sau contract de comodat iesire din tara cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura sau contract de comodat iesire din tara cu auto care nu este trecut pe numele meu

Buna Ziua! Ma confrun cu o situatia posed un auto care nu este pe imatricula pe numele meu,este pe numele sotiei dar nu purtam acelasi nume (nu suntem casatoriti legat)adresa e acceasi cum pot face deplasarea in Franta din Romania si retur dupa 90 zile.Legal sa nu am probleme la vama.Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
cacenschivio_GL;, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:48, 1 Septembrie 2016
Buna ziua,
Daca doamna este in masina, fara probleme.
Daca nu este atunci doamna trebuie sa va incheie un contract de comodat pe o perioada de ... ani, contract pe care-l prezentatii la vama la iesirea din tara.
Directia de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei a explica, intr-un punct de vedere formulat ca urmare a unei solicitari, ca Politia de Frontiera Romana nu solicita conducatorului auto documente din care sa reiasa raporturile juridice dintre acesta si proprietarul mijlocului de transport.
Practic, politistii de frontiera nu vor solicita conducatorul auto nici procura, nici contract de comodat. Singurele acte pe care ei le verifica sunt:
- permisul de conducere al soferului aflat la volan,
- asigurarea de raspundere civila auto si
- certificatul de inmatriculare a masinii (la acest document fiind vizata rubrica referitoare la
- valabilitatea inspectiei tehnice perioadice a autoturismului).
Detalii aici: www.avocatnet.ro/content/art...

@cacenschivio_GL
Pentru a va convinge sunati la Politia de frontiera la telefon: 021.9590.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)
Autoturism inregistrat pe pf folosit de alta persoana decat proprietarul harkoz harkoz Am un autoturism inregistrat pe persoana fizica (sotia), pe care doresc sa dau socrilor in folosinta. Transcrierea pe numele socrilor ne-ar costa foarte mult ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)