avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa contor gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa contor gaze

Buna ziua,

Intrebarea mea este cine plateste taxa de punere in functiune contor gaze pentru un apartament nou. Dezvoltatorul sustine ca trebuie sa o platesc eu desi in contractul de vanzare cumparare se precizeaza "noi, vanzatorii, declaram ca am platit la zi contravaloarea tuturor utilitatilor pentru acest apartament".

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:51, 5 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Dezvoltatorul trebuie sa va furnizeze apartamentul cu toate utilitatile (energie, gaze, apa) in functiune.
ana323 a scris:
Dezvoltatorul sustine ca trebuie sa o platesc eu desi in contractul de vanzare cumparare se precizeaza "noi, vanzatorii, declaram ca am platit la zi contravaloarea tuturor utilitatilor pentru acest apartament".

Una este plata utilitatilor la zi si alta este instalarea contorului de gaz. In apartamentele nosastre, atunci cand ne-am montat contoare de gaz, am platit fiecare proprietar acel contor, am incheiat contract individual cu furnizorul de gaz...
Mai cititi contractul de vanzare cumparare. Dar nu cred ca acolo scrie ca dezvoltatorul plateste contorul de gaz.
Cumparatorul plateste doar daca isi instaleaza contor individual dupa achizitionare.
Exista un contor general pentru gaz sau fiecare apartament se conecteaza separat?
Fiecare apartament are contor separat.

Alte discuții în legătură

Probleme cu dezvoltatorul imobiliar valentinpit valentinpit buna ziua. de aproximativ o luna m-am mutat intr.un bloc nou. Toate bune si frumoase pana cand dezvoltatorul a inceput sa ne ceara banii pe contorul de gaze ... (vezi toată discuția)
Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)
Apartamement nebransat CrisB CrisB Un apartament achizitionat, cu contractul de vanzare cumparare incheiat in luna septembrie, nu are nici acum bransamentul de gaz realizat. Blocul este bransat, ... (vezi toată discuția)