avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat cu pensie handicap grav cu asistent personal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat cu pensie handicap grav cu asistent personal cod handicap 1

Buna ziua,
Am o persoana cu certificat de handicap grav cu asistent personal.Pe decizie scrie cod handicap 1.Poate aceasta persoana sa lucreze 4 ore/zi, fara sa piarda indemnizatia de insotitor si pensia de handicap?Mentionez ca a obtinut acest certificat de handicap dupa un accident vascular hemoragic.In afara de scutirea la impozitul pe venit mai poate beneficia si de altceva.Varsta persoanei este de 65 de ani si incepand cu data de 01.07.2016 are si pensie pt limita de varsta.
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de boala si indemnizatie de insotitor vasilica_onofrei vasilica_onofrei buna ziua! tatalui meu i s-a stabilit un grad de handicap 2 cu insotitor. el este inca in campul muncii. va rog sa-mi spuneti ce drepturi are. poate lua ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sau nu? AndreeaIB AndreeaIB Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: fetita mea in varsta de 4 ani are hipotiroidism, mixedem congenital, descoperit la 3 luni; este inregistrata la ... (vezi toată discuția)