avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina vandalizata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina vandalizata

Ieri când ma indreptam spre mașină, un domn foarte agresiv a început sa ma amenințe sa mut mașină de acolo. Mașina nu era parcata pe locuri plătite, nu bloca cai de acces la bloc și sa trotuar era mai mult de 1 metru conform legii. Domnul m-a agresat verbal și s-a îndreptat spr mine pentru a m agresa și fizic iar eu am chemat politia. Politia a zis ca nu poate face nimic fără dovezi/martor, ca mașină e parcata regulamentar și sa rezolvma pe cale amiabila. A doua zi mi-am găsi cauciucurile sparte și masi zgariata și am sunat din nou la politie și domnii mi-au zis ca respectivul domn ar fi principalul suspect dar fără dovezi nu pot face nimic

Chiar nu se poate face nimic în legătură cu asta? Și oricum aveam numărul în geam În cazul în care incomodam cu ceva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:59, 18 Septembrie 2016
Depuneti plangere penala la parchet si indicati niste martori care au cunostiinta despre starea conflictuala existenta intre dvs. si vecin.
Solicitati politiei sa se verifice daca in zona nu exista camere de supraveghere
Atat timp cat dv nu ati prezentat probe rezonabile care sa conduca organele competente in cercetare la identificarea autorului,va fi greu sa gasiti autorul si sa va recuperati prejudiciul
ynocentta a scris:
[...] Atat timp cat dv nu ati prezentat probe rezonabile care sa conduca organele competente in cercetare la identificarea autorului,[...]

@ynocentta, in penal sarcina probei revine organului judiciar (adica cu alte cuvinte sarcina probei nu revine reclamantului ca in civil). Desigur, persoana vatamata are dreptul sa propuna probe.
Daca nu sunt martori care sa fi observat sau camere de supraveghere prin zona, nu vad sa rezolvati aceasta problema.
@trandafir2
Este posibil si tehnica actuala si legislatia permite ca reclamantul sa detina camera de supraveghere in vehicul si sa prezinte datele stocate din proprie initiativa organului competent in cercetare...

Alte discuții în legătură

plângere penală pentru distrugere auto. ajută filmările camerei de la luneta mașinii? alexandrupopescu2 alexandrupopescu2 Eram in parcarea unui mall si cautam un loc de parcare. S-a eliberat un loc de parcare si am parcat. Un individ cu o doamna care era in fata mea cu avariile ... (vezi toată discuția)
Parcare neamenajata andreioglindoiu andreioglindoiu Buna Am si eu o situatie nustiu ce pot face in privinta iei din punct de vedere legal In parcarea din fata blocului \'\'cam micuta\'\' exista anumiti ... (vezi toată discuția)