avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare neamenajata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare neamenajata

Buna

Am si eu o situatie nustiu ce pot face in privinta iei din punct de vedere legal

In parcarea din fata blocului ''cam micuta'' exista anumiti locatari care blocheaza cu diverse obiecte (bolovani ,pubele de gunoi, etc) locurile de parcare .
Daca ai tupeul sa muti acele obiecte si sa parchezi pe domeniul public, asa supranumiti proprietari in imaginatia lor devin agresivi cu autovehiculul in cauza sau proprietarul acestuia

Ce este de facut?? Precizez ca blocul are mai multe scari ,iar acest obicei il au locatari de le scara vecina pe motiv ca este parcarea din dreptul apartamentelor lor si de ,este a lor proprietate personala
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
andreioglindoiu, utilizator
Inteleg ca este amenajata o parcare.Mergeti la serviciul parcari si solicitati un loc de parcare.
SIgur nu sunt parcari platite? Daca sunt parcari pentru care se poate plati acel loc, platiti-va un loc de parcare , iar in caz de opozitie a vecinilor chemati politia sa ii amendeze. Altfel nu stiu , legal ce puteti face, din moment ce nici unul dintre voi nu aveti un drept legal, exclusiv acolo. In astfel de situatii, suverana este "legea Junglei", cu unele specimene de primate.
Parcarea nu este amenajata ...

din moment ce nici unul dintre noi nu are un drept legal, exclusiv acolo, de a parca atunci daca ei blocheaza si este chemata politia o sa se lase cu amenzi ??

Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu cred ca se lasa cu amenzi pentru ca nu sunt blochate cu chestii care nu se pot muta. Cum o sa ii dea Politia amenda cuiva ca exista un bolovan intr-un spatiu public? Si daca ar avea dovada clara cu cel care a pus bolovanul acolo ce ii poate face Politia? O sa ii spuna reclamantului sa dea bolovanul la o parte si sa parcheze acolo. Daca masina ii este vandalizata ulterior este o alta chestiune si atunci Politia poate interveni dar in mod sigur nu va avea dovezi cine a facut-o .

Utilizatorul ar trebui sa dovedeasca el insusi cine i-a vandalizat masina.

Parerea mea este ca nu exista o solutie legala la aceasta chestiune. Este vorba de un abuz al respectivilor proprietari de masini si trebuie rezolvata amical. Eu unul nu as vandaliza niciodata o masina parcata pe locul in care obsnuiesc sa parchez pentru simplu fapt ca fapta mi s-ar intoarce inzecit.

Cred ca trebuie sa discutati cu respectivele persoane (desi cu unele nu se poate discuta rational) si sa va asumati riscul unui comportament huliganic. Puteti sa le atrageti atentia ca nu sunt singurii care pot face abuzuri .... nu?

Da atunci varianta ar fi sa ii fac una cu pamantul si sa ii bag sub masini sa stea acolo : ))):hammer::training:#-o

Inca ceva daca sunt blocat in parcare de respectivii si masina mea e cu spatele si printr-o eroare nu vad ca sunt blocat si ma infig in portierele lui ce se poate intampla???

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Parcare pe domeniul public/cerere pentru parcari acoperite szabyku szabyku Buna ziua. De curand mi-am achizitionat o masina si am probleme atat cu vecinii de scara cat si cu cei de bloc, in legatura cu parcarea in fata ... (vezi toată discuția)
Blocare roti autoturisme in parcari private cosminnicolae cosminnicolae Buna ziua, Sunt locatarul unui Complex Rezidential care este dotat cu parcare privata, parcare in care locatarii si-au putut achizitiona locuri de parcare. ... (vezi toată discuția)