Art. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Textul art.106 alin.1 C.mun. prevede clar ca, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
De asemenea, art.16 alin.4 C.mun. dispune ca, munca desfasurata in baza unui c.i.m. constituie vechime in munca , fara a face vreo distinctie cu privire la timpul de munca - norma intreaga sau timp partial.
Astfel:
1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.
Durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.
In speta, are 3 ani 7 luni si 20 zile vechime in munca = 3 ani 7 luni si 20 zile stagiu de cotizare la pensie
Multumesc pentru raspuns, dar in Codul muncii art.106 alin (2) se stipuleaza:
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Este vorba numai despre drepturile salariale , nu despre vechimea in munca .
De exemplu, salariul minim brut pe economie este de 1250 lei /luna la un program de 8 ore/zi. Pentru un program de 2 ore/zi, salariul minim brut este de 313 lei / luna.