avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe durata determinat si concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe durata determinat si concediul medical

Sunt angajat cu contract determinat la 6 luni, am fost internat si operat in spital pentru protezare sold stanga.Intrebarea mea este In luna octombrie 2016 imi expira contractul de munca mai este valabil concediul medical in lunile urmatoare mai pot sa prelungesc contractul de munca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: GabrielCapita , utilizator 15:30, 6 Septembrie 2016
1. Potrivit art.56 alin.1 lit.i C.mun., contractul individual de munca incheiat pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent daca va aflati sau nu in concediu medical.

2. OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin.(1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevãzute la alin. (1) urmeazã a fi recuperate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate de la angajator, dupã caz, conform legii.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 62. - În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.

Art. 63. - Prevederile art. 62 se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.

3. Daca certificatele medicale sunt "in continuare", dupa ce a incetat raportul de munca le veti prezenta la Casa de Asigurari de Sanatate care vi le va achita.
Trebuie de tinut seama de forma actualizata a art 62 prin ORDIN 43/8/2016 , care este aplicabila si in cazul art 63 si care este urmatoarea:
art 62:

În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie. Pentru aceste situaţii, indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate la care au dreptul asiguraţii, sunt achitate în condiţiile menţinerii concediului medical pentru aceeaşi afecţiune


Ceea ce inseamna ca vor fi platite cm dupa incetarea cim pe perioada determinata din FNUASS prin casa de sanatate,doar daca acele cm sunt acordate pt aceeasi afectiune,adica au acelasi cod boala ca acela initial
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa lichidare societate Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire: sunt in concediu medical; in cazul in care societatea la care lucrez intra in lichidare, iar eu raman fara loc de ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical elena_costasche elena_costasche daca ai avut contract de munca pe termen de 3 luni,iar pe parcurs te imbolnavesti de tuberculoza,cine plateste concediul medical,deoarece angajatorul nu mai ... (vezi toată discuția)
C.i.m. pe durata determinata si concediul medical crocolina3 crocolina3 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt angajat cu un contract pe perioada determinata de 3 luni(se incheie pe 13 octombrie 2016).Din cauza unor ... (vezi toată discuția)