avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract.

Buna ziua,
Am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra. Avem un agajat cu contract pe perioada determinata 90 de zile, inainte sa-i expire perioada de proba, a plecat in Olanda, fara sa-si scrie o demisie, fara sa zica ceva. A trimis un mesaj: De maine nu mai vin.

Ce pot sa fac in situatia asta?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:52, 7 Septembrie 2016
In acest caz, puteti demara procedura cercetarii disciplinare pentru absente nemotivate.

Despre procedura cercetarii disciplinaret, s-a mai scris aici, :
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc!
amazen a scris:

Buna ziua,
Am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra. Avem un agajat cu contract pe perioada determinata 90 de zile, inainte sa-i expire perioada de proba, a plecat in Olanda, fara sa-si scrie o demisie, fara sa zica ceva. A trimis un mesaj: De maine nu mai vin.

Ce pot sa fac in situatia asta?

Multumesc!

ART 31(3)Codul Muncii

(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Avand in vedere ca se afla in perioada de proba intra sub incidenta prevederii art 31(3),nu era necesar sa -si scrie demisia !
Avand in vedere faptul ca ati fost instiintat prin acel email despre initiativa sa de a inceta raportul de munca se poate considera indeplinita conditia notificarii dvs .
Nu aveti de ce sa demarati o procedura disciplinara in cazul dat !
... fara sa-si scrie o demisie, fara sa zica ceva. A trimis un mesaj: De maine nu mai vin. ..

Nu scrie nicaieri ca s-a solicitat incetarea c.i.m. , ci doar se face precizarea ca de "maine nu mai vin" .... asadar, nu se poate considera o notificare de incetare a c.i.m.

Insa angajatorul se poate prevala de prevederile art.31 alin.3 C.mun. , mentionat mai sus, situatie in care intr-adevar, este de prisos cercetarea disciplinara.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
"De maine nu mai vin" echivaleaza cu o notificare ,in fapt si-a anuntat angajatorul ,exprimandu-si vointa de a inceta raportul de munca cu angajatorul in acest mod !
Nu exista reglementat ca trebuie ca notificarea sa fie formulata in sensul specificat de catre dvs,"solicitarea incetarii cim".
.In cazul cand angajatorul va declansa procedura disciplinara si va inceta cim ca aplicare a unei sanctiuni disciplinare,angajatul va contesta in instanta si va avea castig de cauza pt ca se afla in perioada de proba ,fiindu-i incidente prevederile articolului sus mentionat(31(3) )chiar daca se constata ca exista un viciu in modul de comunicare a notificarii...

Alte discuții în legătură

Incadrare incetare cim prin neprezentare Grisina Grisina Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit pana acum: am incheiat un CIM cu o persoana, cu o zi inaintea inceperii activitatii l-am transmis in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz helias helias Buna seara. Va rog sa imi spune-ti daca un proaspat angajat poate sa demisioneze fara preavizul specificat in CIM? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concedierea salariatului magda.balog magda.balog Buna ziua! In cazul in care vreau sa concediez un salariat cum trebuie sa procedez legal? Fac o notificare cu ce articol ma duc din codul muncii? Multumesc ... (vezi toată discuția)