avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat absent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat absent

buna.am un angajat care nu mai vine la serviciu,ce pot face dpdv legal.mersi
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:52, 29 Septembrie 2010
ati incercat sa-l contactati?
poate este in concediu medical.
regulamentul intern ce zice?
dupa cate zile de lipsa de la serviciu se considera abatere disciplinara?
va trebui sa-i faceti o convocare in vederea unei cercetari disciplinare
dupa cercetare, emiteti decizia de incetare
ii comunicati decizia
are drept sa o conteste in termen de 30 de zile de la comunicare

toate comunicarile pe care le faceti cu el le trimiteti cu scrisoare recomandat cu AR
miharoxy a scris:

buna.am un angajat care nu mai vine la serviciu,ce pot face dpdv legal.mersi

Sa demarati procedura cercetarii disciplinare in vederea desfacerii disciplinare a c.i.m. pentru absente nemotivate.

Daca este in perioada de proba, atunci contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
Ciiti art.61-64 si art.263-268 din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii tudor_daniela tudor_daniela as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)
Concediere danidaniela3 danidaniela3 Buna seara, Am un agajat care nu s-a przentat la lucru de 2 luni .I-am trimis 2 adrese prin care ii solicitam prezenta la sediul unitatii in vederea ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca pentru nerespectarea preavizului CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN Un angajat si-a facut cerere de lichidare incepand cu 01.06.2010. Patronul afost de acord cu mentiunea executarii preavizului de 15 zile calendaristice deci cu ... (vezi toată discuția)