avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca pentru nerespectarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca pentru nerespectarea preavizului

Un angajat si-a facut cerere de lichidare incepand cu 01.06.2010. Patronul afost de acord cu mentiunea executarii preavizului de 15 zile calendaristice deci cu data de 16.06.2010. Insa angajatul nu s-a mai prezentat la serviciu in ultimele doua zile de preaviz. Va rog daca stie cineva sa ma ajute cu ce acte trebuiesc intocmite catre inspectoratul teritorial de munca pentru desfacerea acestui contract de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 14 Iunie 2010
Verificati Regulamentul de ordine interioara al firmei, cate zile de absente nemotivate sunt permise in companie pentru a i se desface disciplinar contractul de munca. Daca este specificat ca puteti sa ii desfaceti contractul de munca pentru cele 2 zile de absente nemotivate, atunci trebuie sa ii intocmiti o convocare pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, prin care ii solicitati prezenta in vederea cercetarii disciplinare. Daca nu se prezinta la convocare, atunci puteti decide desfacerea contractului disciplinar, conf. art.61(a) Codul Muncii.
Se face decizie de incetare a c.i.m. in baza art.79 alin.1 C.mun. , iar in decizie mentionati numarul de zile de absente nemotivate in perioada lucrata.

Nu cred ca are sens sa treceti la procedura desfacerii disciplinare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente pe perioada preavizului cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La societatea la care lucrez, datorita lipsei contractelor de executie lucrari (constructii), conducerea a luat hotararea sa desfiinteze niste ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz ciugolialacramioara ciugolialacramioara Va rog sa-mi spuneti daca in perioada de preaviz este obligatoriu sa se lucreze cele 20 de zile de preaviz. Am un angajat care si-a dat demisia conf art.81 din ... (vezi toată discuția)