avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente pe perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente pe perioada preavizului

Buna ziua,
La societatea la care lucrez, datorita lipsei contractelor de executie lucrari (constructii), conducerea a luat hotararea sa desfiinteze niste posturi. Unul dintre salariati a refuzat sa semneze comunicarea si ca urmare am trimis-o cu posta. Din cate stiu, trebuie in primul rand modificata perioada de preaviz, care va incepe de la data luarii la cunostinta a salariatului. Dar problema mea este ca salariatul nu mai vrea sa vina la servici, iar directorul a scris pe comunicare ca pentru acest fapt, nu i se va plati salariul. Se poate ca procedura desfiintarii locului de munca sa decurga normal, avand in vedere cele mentionate? Adica pe stat sa trec omul cu absente nemotivate, iar la data expirarii preavizului sa emit decizia de concediere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 18 Mai 2010
da.. e de preferat asa, desi nu e intocmai corect.. normal ar fi sa l dati afara pentru absente nemotivate
Buna ziua!
nu uitati ca pe perioada preavizului angajatu;l are dreptul sa vina doar patru ore la lucru. Poate invoca acest lucru la un moment dat.
Eu spun ca il puteti ponta nemotivat, chiar daca lasati decizia va fi de concediere din motive neimputabile salariatului.
trebuie sa urmati procedura desfacetii cim pe motive disciplinare...cu cercetare disciplinara si toata procedura...pentru absente nemotivate. Cu comisie, referat etc...altfel riscati sa va dea in judecata s-o anuleze.
Multumesc pentru raspunsuri.
Dar de ce sa ne dea in judecata, daca salariatul chiar absenteaza de la servici, iar noi am intocmit toate formele legale de desfiintare post? Practic postul nu mai exista, iar angajatorul nu vrea sa-i desfaca disciplinar contractul de munca, ci chiar vrea sa-l trimita in somaj.
Scrisoare cu confirmare de primire prin care il convocati la sediul firmei dupa 5 zile lucratoare. Daca nu se prezinta ii desfaceti cim-ul.

Alte discuții în legătură

Pensionar angajat cu timp partial 2 ore ellinia ellinia Buna ziua! Avem angajat un pensionar de cativa ani, lucreaza timp de doua ore pe zi. De ceva vreme nici randament nu mai da, nici pe la serviciu nu mai vine ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinare in preaviz laura-jurist laura-jurist buna ziua pe perioada de preaviz, unui angajat i se poate face cercetare disciplinara pentru absente nemotivate? se poate ca angajatorul sa renunte la ... (vezi toată discuția)