avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionar angajat cu timp partial 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionar angajat cu timp partial 2 ore

Buna ziua!
Avem angajat un pensionar de cativa ani, lucreaza timp de doua ore pe zi. De ceva vreme nici randament nu mai da, nici pe la serviciu nu mai vine si as vrea sa incetez raporturile de munca. Nu as vrea sa-l dau afara disciplinar, pentru absente nemotivate, cu toate ca le are. Exista vreo posibilitate de desfacere a contractului de munca fara desfiintarea postului?
Daca se face cu desfiintarea postului, totusi, neavand alta posibilitate, cum mentionez in preaviz? In mod normal cei care sunt in preaviz 4 ore sunt la serviciu, 4 ore absenteaza pentru a-si gasi un alt serviciu. El lucra cate 2 ore pe zi iar acum oricum nu mai vine la serviciu de cateva zile.
Sper ca am fost explicita cat de mult.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 4 Noiembrie 2011
1. incercati o solutie amiabila de incetare a c.i.m. ..fie cu acordul partilor , fie prin demisie

2. in cazul in care refuza, aveti posibilitatea desfacerii disciplinare pentru absente nemotivate sau daca doriti concedierea pentru desfiintarea postului.
In cel din urma caz, timpul de munca in perioada preavizului este cel mentionat in c.i.m. , daca nu aveti alte dispozitii ... prevederea cu reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere era stipulata in fostul CCMN care si-a incetat aplicabilitatea de la data de 01.01.2011
Multumesc.
Ma gandeam eu ca nu exista alta posibilitate.
E pacat ca la o varsta asa inaintata sa ai CIM desfacut disciplinar.
ellinia a scris:

Multumesc.
Ma gandeam eu ca nu exista alta posibilitate.
E pacat ca la o varsta asa inaintata sa ai CIM desfacut disciplinar.



Cateodata mai gresim .. incercati totutsi sa luati legatura cu salariatul si explicatii situatia , poate va intelege si accepta incetarea pe o cale amiabila...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente pe perioada preavizului cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La societatea la care lucrez, datorita lipsei contractelor de executie lucrari (constructii), conducerea a luat hotararea sa desfiinteze niste ... (vezi toată discuția)
Anuntarea preavizului verbal Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema referitor la disponibilizari si preaviz. lucrez la o firma de materiale de constructii si pe data de 22.11 2008 ni sa adus la ... (vezi toată discuția)
Preaviz restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura ... (vezi toată discuția)