avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... aplicare OUG 43/2016
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

aplicare OUG 43/2016

Conform art.3^1 alin. (1^3) "In aplicarea prevederilor alin. (1), prin institutie sau autoritate publica se intelege acea institutie sau autoritate publica cu personalitate juridica care are patrimoniu propriu, buget propriu de venituri si cheltuieli, conduce contabilitate proprie, iar conducatorul acesteia are calitatea de ordonator de credite. In cazul institutiilor sau autoritatilor publice aflate in subordinea aceluiasi ordonator de credite (care ordonator?), avand acelasi scop, (care scop conform Legii 284 sau conform clasificatiei bugetare) indeplinind aceleasi functii si atributii, aflate la acelasi nivel de subordonare din punct de vedere financiar, nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare se va stabili la nivelul maxim aflat in plata din cadrul tuturor acestor institutii sau autoritati publice subordonate", intrebarea este daca un SPCLEP (institutie locala PJ in subordinea primarului - ordonator principal de credite) trebuie sa ceara in primaria nivelul de salarizare pt treapta 1 de salarizare pt toate gradele profesionale deoarece in cadrul institutiei sunt doar FP la treapta 2 si 3 de salarizare (institutia s-a infiintat relativ recent si nimeni nu a prins cadrul legal necesar avanasarii la treapta 1 de salarizare). Textul legii conduce la interpretari deoarece nu se precizeaza categoria ordonatorului de credite (principal, secundar sau tertiar).
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
Cristinabv, utilizator

Alte discuții în legătură

Notiunea de autoritate publica monicalirca monicalirca Bună ziua, OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri ... (vezi toată discuția)
Salariu personal contractual muzeu Barberas Barberas Buna ziua, Ma numesc Dan Manuel si lucrez in sectorul bugetar, ramura cultura. As avea o intrebare referitor la salariul personalului contractual , mai exact ... (vezi toată discuția)
Probleme - egalizare salarii oanaportar oanaportar Va supun analizei urmatoarele texte de lege, cu rugamintea sa ne ajutati prin a ne lamuri cum trebuie sa se procedeze pentru egalizarea salariilor. - in ... (vezi toată discuția)