avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

In situatia in care un barbat nascut la data de 12.07.1954 doreste sa se pensioneze
la data de 01.01.2017, i se va calcula pensia fara penalizare , stiind ca indeplineste conditiile standard de pensionare la data de 12.07.2019 ?
Va avea la acea data o vechime in munca de 42 ani 09 luni si 18 zile . NU are perioade de lucru in gr. de munca I sau II. A lucrat in tot acest timp in locuri de munca gr.III.
Cel mai recent răspuns: divele , utilizator 11:29, 8 Septembrie 2016
Daca in stagiul total de cotizare de 42 ani, 9 luni si 18 zile nu are stagiu asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate) si isi va deschide drepturile incepand cu 01/01/2017 atunci pensia va fi anticipata partiala cu penalizare de 4,65%.
Multumesc pentru raspuns. Dar as mai avea o intrebare. Daca s-ar pensiona, inainte cu un an de data standard de pensionare limita de varsta, se va aplica si atunci penalizarea ?
Pentru a nu fi penalizat trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu de 43 de ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
MULTUMESC PENTRU RASPUNS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Reducere vârsta de pensionare Radu Aura Radu Aura Rog lămuriri in următoarea speta: bărbat, data nasterii - martie 1957, stagiu de cotizare 37 ani si 9 luni , din care 18 ani lucrați in grupa a-II-a ... (vezi toată discuția)
Pensionarea la cerere Baraian_Teofil_Pavel Baraian_Teofil_Pavel doresc sa ma pensionez la cerere. as dori sa imi spuneti la ce varsta pot sa intru la pensia la cerere si cati ani de munca ar trebui sa am ca sa pot beneficia ... (vezi toată discuția)