avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea retrocedarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea retrocedarilor

Buna ziua,
Am si eu o problema si este in felul urmator:
Bunicii mei au locuit in centrul orasului in perioada comunista, le-a fost luat terenul cu tot cu casa pentru a se construi blocuri, si li s-a dat o casa nationalizata(tot luata de stat).Nu ni s-a dat posibilitatea sa o cumparam pentru ca erau diferite procese pe rol si tot ne amana.Aveam contract de inchiriere incheiat din 5 in 5 ani.Acum 4 ani a venit un mostenitor al fostului proprietar si ne-a zis ca a castigat casa inapoi si sa ne mutam.Am mers frumos la avocat si la primarie si ni s-a spus ca nu este adevarat pentru ca procesul este inca pe rol.Contractul ni s-a reinnoit in 2014 tot pe o perioada de 5 ani(pana in 2019), contract cu statul/primaria.Acum 2 zile am fost anuntati de la primarie ca mostenitorul a castigat procesul si a restituit toti banii pe care i-a primit pentru casa(nu stiu cand) si a dobandit casa.A venit astazi sa vada casa el, un domn de la primarie si un inginer care a evaluat casa si terenul.Ne-a anuntat ca pana anul viitor la sfarsitul lui martie o sa trebuiasca sa eliberam casa ca el vrea sa o vanda cerand un pret foarte mult peste valoarea sa reala.Ne putem agata de contractul pe care il avem cu primaria ca sa avem mai mult timp sa terminam de construit o casa(si anume pana la sfarsitul contractului) sau nu?
Intreb aici pentru ca parintii mei sunt plecati in strainatate, iar bunica mea este prea inaintata in varsta ca sa stie ce sa faca.O sa ma duc si la un avocat cand o sa revin in oras.Va multumesc frumos!
Sper ca am postat unde trebuie.

Alte discuții în legătură

Teren retrocedat proprietarului. ce poate face cel care detine casa de langa teren? kopanyi kopanyi Buna seara. Ma adresez celor prezenti pe forum pentru a cere un prim sfat. Am cumparat o casa de la stat (impreuna cu terenul de sub casa plus un metru ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul mostenit sebastiansamoila1972 sebastiansamoila1972 Buna ziua. Am mostenit cateva terenuri intr-o comuna din judetul Cluj.Pe unul din terenuri , intravilan, inainte de 1989 s-a construit o casa si niste ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 carol80000 carol80000 Bunicii mei au avut o casa si un teren de 15 ha , nationalizate de comunisti fara acte. Desi am facut dovada ca acea casa a fost a bunicilor mei, , nicio ... (vezi toată discuția)