Buna ziua. Am mostenit cateva terenuri intr-o comuna din judetul Cluj.Pe unul din terenuri , intravilan, inainte de 1989 s-a construit o casa si niste anexe.Terenul are suprafata de 5500 mp pe titlu de propietate.Doresc sa stiu cat teren am obligatia sa I cedez propietarului casei care a folosit gradina incepand cu anul 1990 pana in prezent cand am fost anuntat ca nu o mai poate folosi.Care sant pasii legali pentru mutarea gardului la limita de propietate, in timp aparand si constructii noi neautorizate care ocupa din front si drumul de acces. multumesc
Cine a construit pe terenul respectiv, și în ce calitate a construit ?
De ce să aveți obligația de a dona ceva proprietarului construcției- există un drept de superficie stabilit în folosul acestuia de către antecesorul d-voastră, pe care l-ați moștenit? Un avocat care să vă vadă actele și să vadă situația juridică completă. !!!!!!!!!!!!
Terenul de care vorbim a fost luat abuziv de comunisti si introdus in C.A.P, inainte de 1989 sa atribuit unei familii dreptul de a construi pe acel teren la frontul strazii o casa.Am inteles ca trebuie dupa lege sa aiba dreptul la o anumita parcela in jurul casei construite.A fost revendicat de bunicii si parintii mei dupa 1990 dupa care eu am facut succesiune.posed titluri de propietate si certificate de mostenitor.
Deoarece terenul a fost retrocedat înseamnă că statul nu avea dreptul de proprietate asupra terenului respectiv. În această situație dreptul de construire pe respectiva proprietate a fost dat de un neproprietar . Puteți dona sau vinde respectivului proprietar teren(cât vreți d-voastră) dar la fel puteți solicita desființarea construcției.
Vinzare teren
morosanucarmen
Eu am Titlul de Propietate eliberat in 1991pentru suprafata de 1 ha (o ruda de-a mea s-a ocupat de obtinerea acestui titlu pentru ca eu nu eram in tara). In ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate
nedelcu81
buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)