avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Contributii angajat si angajator pentru consilierii ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Contributii angajat si angajator pentru consilierii locali si/sau judeteni

Ce contributii angajat si angajator se iau pentru consilierii locali si/sau judeteni
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 11:15, 8 Septembrie 2016
Potrivit Codului fiscal Art 76 alin 2 lit a) indemnizațiilor din activități desfășurate ca urmare a unei funcții de demnitate publică (cum sunt cele de conslieri locali si/sau judeteni) li se aplica regulile de impozitare asemanatoare veniturilor din salarii.Prin urmare,alaturi de impozitul pe salarii,,se calculeaza si se platesc toate contributiile sociale angajat si angajator(CAS,SOMAJ,CASS,fond accidente de munca si boli profesionale,contributie pentru concedii si indemnizatii),cu exceptia contributiei la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale (art 213 lit a) Cod Fiscal "Contribuția la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale nu se datorează pentru:
a) veniturile care nu au la bază un contract individual de muncă").

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii popyaly_cry popyaly_cry Buna ziua. La primirea de salarii compensatorii ca urmare a unei concedieri va rog sa-mi spuneti ce impozite si taxe salariale sunt trase din cuantumul ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)
Participare la profit retineri, rog urgent robertsega32 robertsega32 ce taxe se retin in cazul sumelor de bani reprezentand participarea salariatilor la profitul societatii. Va rog urgent (vezi toată discuția)