avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajati Arestat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajati Arestat

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:
2 salariati au fost arestati in anglia cu hotarare definitiva de 18 luni.

Cum le pot inceta contractul ?
Mentionez ca nu am hotararea judecatoreasca ci doar un mail de la un colaborator din Anglia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 8 Septembrie 2016
Art. 61 C.mun.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
....
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
....

sau

Art. 56. C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
f) ca urmare a condamnarii la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti;
....

Insa in ambele situatii va trebuie un document oficial de la institutiile abilitate din Anglia din care sa reiasa situatiile mentionate de cele doua texte de lege.
Rugati colaboratorul din Anglia sa obtina sentinta. Daca e ca si la noi va poate ajuta si portalul judecatoriei de unde puteti printa ce s-a hotarat in instanta accesand siteul oficial al judecatoriei care a pronuntat sentinta.
Pot sa schimb functia unui angajat in orice zi lucratoare din luna? Sau se schimba doar incepand cu data de 1 ale lunii?

Puteti modifica functia unui salariat in orice zi a lunii ... nu exista text de lege care sa va oblige sa faceti modificarea numai cu data de 01 a lunii.
Pentru modificarea salariului cum se procedeaza?
Se poate modifica in orice zi lucratoare din luna respectiva sau doar incepand cu 1 ale lunii?

Alte discuții în legătură

Suspendare drept de munca udau_1966 udau_1966 o persoana suspendata de la locul de munca ,se poate angaja intr-un nou loc de munca? daca da,cum se face? persoana in cauza are studii superioare. cu mii ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim brezan brezan Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna desfacerea CIM cf. Art.56 lit. i din Legea 53/2003? Pe internet am gasit variante diferite: 1. ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de muncă machis machis În luna iulie 2014 un salariat a fost arestat preventiv pentru infracţiunea de violenţă în familie. Cu toate că au trecut 30 de zile unitatea nu i+a ... (vezi toată discuția)