avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... respingere renuntare urmarire penala ma puteti lamuri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

respingere renuntare urmarire penala ma puteti lamuri va rog ..

În temeiul art. 318 alin. 15 lit. a) din Codul de procedură penală, respinge cererea de confirmare a renunţării la urmărirea penală formulată de procuror în dosarul nr. 17175/P/2014 al Parchetului de pe langă Judecătoria Constanţa. Desfiinţează soluţia de renunţare la urmărire penală dispusă prin ordonanţa din data de 24.06.2016 şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare răman în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 2.09.2016.
Tip solutie: incheierefinaladezinvestire
ce vrea sa insemne aceasta decizie
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:16, 12 Septembrie 2016
Inseamna ca instanta a dispus ca urmarirea penala sa fie completata de catre procurorul de caz.
off.....eu am cumparat o masina inscrisa in bulgaria de la un vecin.. acum 3 ani cu acte complete,,am tinut masina o luna si am vandut-o deoarece consuma exagerat de mult, persoana care a cumparat masina de la mn a vrut sa treaca vama si sa constatat ca itp-ul era fals....eu stiu ca vecinul a fost in bulgaria de a facut actele masinii...mentionez ca vecinul este plecat in anglia si nu a putut da nici o declaratie nicaieri...este vr-o problema??nu am mai trecut niciodata prin asa ceva si de aceea va cer ajutorul....se poate clasa? sau se poate da nup??
Mai multe detalii cel mai probabil le veti afla de la procuror.
Puteti sa incercati sa vedeti incheierea instantei ca sa aflati care sunt elementele pe care trebuie sa le aiba in vedere procurorul.
va rog sa ma credeti ca nici nu stiu unde sa ma duc sa ma interesez...sau ce pasi sa urmez... am fost odata la politie de am dat declaratie... apoi direct la tribunal in sala de judecata .. acum astept ceva in posta??sau trebuie sa ma duc eu personal la parchet...chiar nu stiu....
adrianalex1 a scris:

....se poate clasa? sau se poate da nup??

Nup-ul nu mai exista (doar Rup si clasare), deci nu mai discutam de el.
Solutiile care se pot da in continuare sunt fie clasarea, fie trimiterea in judecata.

Insa, daca fapta exista si daca nu sunt incidente nici unul din cazurile de la art.16 (1) cpp, este posibila trimiterea in judecata.

O nouă renunţare la u.p. nu mai poate fi dispusă, indiferent de motivul invocat.

Ati mai primit anterior niste ordonante de la procuror, ce scria in ele cu privire la fapta, care era temeiul de drept, articolele?

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate, suspendare permis, dosar penal soluționat cu nup. ce trebuie să fac mai departe? Lazar Cosmin-Celestin Lazar Cosmin-Celestin Buna ziua! In iulie 2017,am fost prins cu numerele provizorii expirate si mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a suspendat permisul de conducere,dar mi s-a dat ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara - plangere impotriva rezolutiei ada123456 ada123456 Am revenit : suspendata de 15 luni in urma unei plangeri penala , am primit odonanata de la procuror cu NUP si amenda adm . de 1000 ron , apoi de la ... (vezi toată discuția)