avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Numere provizorii expirate, suspendare permis, dosar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Numere provizorii expirate, suspendare permis, dosar penal soluționat cu NUP. Ce trebuie să fac mai departe?

Buna ziua!
In iulie 2017,am fost prins cu numerele provizorii expirate si mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a suspendat permisul de conducere,dar mi s-a dat dovada de 15 zile,cu posibilitate de prelungire.De atunci am mers luna de luna pentru a-mi reinnoi dovada.
In posta am gasit o instiintare,cum ca nu mi s-a putut transmite plicul dosarului si in termen de 7 zile sa ma prezint la judecatoria Braila(acolo am fost oprit,eu fiind din Bucuresti) pentru inmanarea actelor de procedura.Am sunat la judecatorie si de la camera arhivelor mi s-a spus ca dosarul are nup.
Mentionez ca nu ma pricep deloc la drept juridic.
Asadar,acum ce trebuie sa fac?Care este mersul firesc?Trebuie sa iau plicul si sa il duc la parchet sau nu trebuie luat?Acum ce sanctiuni primesc si cum le aflu si pentru cat timp mi se va mai retine permisul.As mai dori sa stiu daca mai pot sa-mi reinnoiesc dovada cu drept de circulatie?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ati primit doar o amenda administrativa, insa, pentru a clarifica, in totalitate, cum stati, e necesar sa obtineti ordonanta de clasare emisa de Parchet. Daca e dificil pentru dvs. sa o obtineti personal, puteti mandata un avocat din jud.Braila sa se ocupe de cazul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procurorul nu mai poate dispune prin ordonanta potrivit noul cod de procedura penala neinceperea urmarii penale ( NUP) si nici amenda administrativa.
Solutiile pe care le poate dispune procurorul potrivit disp.art 314 c.proc.pen. sunt clasarea sau renuntarea la urmarirea penala, iar aceasta ultima solutie intuiesc ca a fost dispusa in cazul dvs.
In astfel de cazuri de obicei se dispune de procuror obligatia de a presta munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada cuprinsa intre 30 si 60 de zile.

Art. 318. Renuntarea la urmarirea penala
(1) In cazul infractiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa inchisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunta la urmarirea penala cand constata ca nu exista un interes public in urmarirea faptei.
.................................................................
(12) Ordonanta prin care s-a dispus renuntarea la urmarirea penala, verificata potrivit alin. (10), se comunica in copie, dupa caz, persoanei care a facut sesizarea, partilor, suspectului, persoanei vatamate si altor persoane interesate si se transmite, spre confirmare, in termen de 10 zile de la data la care a fost emisa, judecatorului de camera preliminara de la instanta careia i-ar reveni, potrivit legii, competenta sa judece cauza in prima instanta.

(13) Judecatorul de camera preliminara stabileste termenul de solutionare si dispune citarea persoanelor prevazute la alin. (12).

(14) Judecatorul de camera preliminara hotaraste prin incheiere motivata, in camera de consiliu, cu citarea persoanelor prevazute la alin. (12), precum si cu participarea procurorului, asupra legalitatii si temeiniciei solutiei de renuntare la urmarirea penala. Neprezentarea persoanelor legal citate nu impiedica solutionarea cererii de confirmare.

(15) Judecatorul de camera preliminara verifica legalitatea si temeinicia solutiei de renuntare la urmarirea penala pe baza lucrarilor si a materialului din dosarul de urmarire penala si a inscrisurilor noi prezentate si, prin incheiere, admite sau respinge cererea de confirmare formulata de procuror. In cazul in care respinge cererea de confirmare, judecatorul de camera preliminara:
a) desfiinteaza solutia de renuntare la urmarire penala si trimite cauza la procuror pentru a incepe sau a completa urmarirea penala ori, dupa caz, pentru a pune in miscare actiunea penala si a completa urmarirea penala;
b) desfiinteaza solutia de renuntare la urmarirea penala si dispune clasarea.

(16) Incheierea prin care s-a pronuntat una dintre solutiile prevazute la alin. (15) este definitiva. In cazul in care judecatorul a respins cererea de confirmare a solutiei de renuntare la urmarirea penala, o noua renuntare nu mai poate fi dispusa, indiferent de motivul invocat.
Vedeti cand este stabilit termen si prezentati-va in fata instantei sa sustineti cererea parchetului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog frumos să mă ajutați și pe mine cu niște ... Crinus Crinus Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați și pe mine cu niște sfaturi specializate în următorul necaz. Tatăl meu în vărstă de 76 ani a fost bătut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! exista posibilitatea contestării deciziei de renunțare ... Tutu879 Tutu879 Bună ziua! Exista posibilitatea contestării deciziei de renunțare la urmărirea penala a persoanei împotriva căreia am depus o plângere pentru loviri si ... (vezi toată discuția)
Prins cu marijuana Asdfgh75 Asdfgh75 Salut! Vara trecuta in urma unui control s au găsit asupra mea 2.9 grame de marijuana. In acest timp am fost urmărit penal, chemat la sediul diicot pentru ... (vezi toată discuția)