Bună ziua.
Vă rog frumos să mă ajutați și pe mine cu niște sfaturi specializate în următorul necaz.
Tatăl meu în vărstă de 76 ani a fost bătut cu un par de un consătean în vârstă de 78 ani. Martoră fiind doar soția agresorului și care l-a și oprit pe acestea din loviturile ce ținteau capul tatălui meu în timp ce acesta era căzut la pământ. Am făcut plângere penală și noi și polițistul chemat, dosar penal cu toate dovezile, inclusiv certificat medico-legal și pozele cu trupul zdrobit al tatălui meu și capul tot escoriații și echimoze, care într-un final a ajuns la procuror.
După 2 ani de la acel eveniment am primit acum ordonanța prin care suntem anunțați că se renunță la urmărirea penală pe motiv că inculpatul are 78 ani. Nu i se aplică nici măcar amendă penală.
Deci e liber și încurajat să bată sau să omoare după cum îi este voia.
Vă rog, ce putem să mai facem în continuare? Mulțumesc.
Bună ziua!
Puteți face întâi plângere în 20 de zile la prim procurorul parchetului și, daca nici aceasta ordonanță nu va fi favorabilă tatălui dvs.( tot ce este posibil, din practica va spun că soluția procurorului-de regula-se menține de prim procurorul parchetului, aceștia discutând de altfel dosarele împreună) puteți să faceți mai departe plângere împotriva soluției prim procurorului la judecătorie.
Ordonanța de renunțare la urmărirea penală a fost dispusă de procuror și ,,verificată sub aspectul legalității și temeiniciei..." de primprocuror al parchetului. În acest caz plângerea împotriva soluției de renunțare la urmărirea penală o adresez direct prim procurororului la judecătorie?