avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de 12 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de 12 ore

Buna ziua. La un program de 12 ore cu 24 ore libere , se mai acorda si cele 2 zile consecutive de libere pe saptamana? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: delia2007 , utilizator 11:15, 9 Septembrie 2016
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste acordarea repausului saptamanal. Astfel, pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Am inteles, dar se plateste sporul de ore suplimentare si sporul de wee-kend. Si daca acord aceste libere , mai exact 2 consecutive saptamanal, la un program de 12 ore cu 24 libere , totalul de ore lucratoare este foarte mic in luna., undeva la 132 de ore lunar.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Acestea sunt reglementarile , insa daca doriti un raspuns cat mai exact, puteti solicita un punct de vedere asupra situatiei respective fie de la ITM , fie de la Inspectia mUncii.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de sarbatoare legala si munca in repaus saptamanal essa essa Exista posibilitatea sa nu ai dreptul la spor pentru munca in zilele de sambata si duminica sau sarbatoare legala?? Lucrez la o statie de tratare a apei,in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea dreptului la repaus in munca mtz7683 mtz7683 Buna ziua, Am un loc de munca la care vreau sa renunt in curand datorita suprasolicitarii si programului de lucru , program care nu se incadreaza deloc in ... (vezi toată discuția)