Buna dimineata! O problema a carei rezolvare nu am gasit-o in acest forum. Avem urmatoarea situatie: o poprire pe conturile bancare ale unui debitor. Acesta are o imputernicire din partea unei alte persoane sa se ocupe cu vanzarea unei proprietati . Aceasta se finalizeaza dar debitorul nu poate primi banii intr-un cont bancar pentru ca ii va retine executorul si nu va mai putea astfel sa ii returneze vanzatorului. Aveti vreo idee cum se poate iesi din aceasta dilema?
Buna ziua!
Inteleg ca are imputernicire sa reprezinte vanzatorul in contractul de vanzare-cumparare, dar de ce nu sunt virati banii direct vanzatorului? E cea mai simpla solutie. Nu este necesar ca banii sa fie virati mandatarului.
Dacă banii vor intra în contul mandatarului, se vor duce către plata popririi.
odată intrați în cont, banii sunt ai împuternicitului. vânzătorul are doar un drept de creanță față de împuternicit.
Sigur ne ascundeți câte ceva. Chiar dacă este în străinătate, își poate deschide cont, prin procură. Așa cum poate să vândă, poate deschide și un cont.:thumbup:
Nu va ascund nimic doar ca nu am nici eu toate datele, intrebam ptr altcineva . Este corect ceea ce afirmati doar ca dureaza, incercam sa gasesc o cale legala, daca exista, care sa convinga executorul sa ridice poprirea pe acea suma odata intrata in contul mandatarului . Nu stiu exact de ce insista mandatarul sa ii intre lui banii in cont?! Oricum multumesc
Nu există. Nici un executor nu v-a fi de acord să nu pună mâna pe o sumă de bani urmăribilă. Poate doar un executor bugetar, neinteresat să încaseze un onorariu, pentru că nu are dreptul să ia onorariu.