avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De cate ori se poate oferi Ajutor Public Judiciar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De cate ori se poate oferi Ajutor Public Judiciar intr-un an?

Buna ziua,

Intr-un proces civil paratul a declarat in mod fals ca nu a mai primit ajutor public in ultimele 12 luni. Astfel, in urma acestei declaratii, paratul a primit ajutor public judiciar pentru a doua oara intr-un singur an.

Intrebarea mea este daca legea permite acordarea de mai multe ori a unui ajutor public in decursul a 12 luni, avand in vedere Articolul 7 din OUG nr.51/2008:


Art. 7
Ajutorul public judiciar se poate acorda, cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6, fara a putea depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 12 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare.



Precizez ca ajutorul primit de acesta nu depaseste 12 salarii minime brute cumulat. Daca legea ii permitea sa primeasca ajutor public si a doua oara, de ce a dat declaratii false ca nu a mai primit ajutor public?!

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar Mirrella P. Mirrella P. O persoana fara venituri impozabile sau neimpozabile, mai poate beneficia de ajutor public judiciar daca a mai beneficiat in decursul unei luni prin cerere ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar obtinut prin declaratie mincinoasa ardeleanion ardeleanion Buna ziua. Intrebare pentru un caz autentic: ajutorul public judiciar se poate sau nu solicita/acorda de 2 ori in mai putin de un an calendaristic ? Si daca ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica handsu handsu Daca exista vreo reglementare in sensul ca un justitiar nu poate beneficia de asistenta juridica gratuita mumai o singura data in 12 luni ? Handsu (vezi toată discuția)