avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor si credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor si credit ipotecar

Buna ziua.Din cauza unor probleme cat de curand o sa trec prin un divort foarte urat
Sotia mea vrea sa scape de mine din casa si ma provoaca in toate felurile posibile sa o lovesc sau sa ii vorbesc urat ca sa ma inregistreze,am o luna jumatate de cand stau ca pe ace.
Bineinteles nu stiu cine a invat-o sa cheme politia care a venit de vreo 2 ori pe acs,au vazut prima data cand reclama ca este abuzata ca nu este adevarat nu au luat nici o masura impotriva mea,dar ea tot a facut plangere la sectoris.(Mi-a zis ca pregateste dosarul),a doua oara i-a chemat dupa ce eu am gasit bani ascunsi de mine care nu stiam de ei,eu nevrand sa ii dau inapoi pt ca avem rate si facturi de platit iar ea nu vrea sa participe cu nimik,iar la copil nu vrea sa ii cumpere mancare cu pretextul ca nu are bani,a venit a doua oara politia mau acuzat de furt,i-am dat portofelul inapoi,iar eu am platit ca fraerul ratele tot singur.
Eu am un salariu de 2000 lei net,ea de 500 plus ca munceste la negru si mai castiga vreo 400.
Noi am cumparat o casa prin credit ipotecar in care ea a venit cu fosta locuinta ca avans(luata inainte casatoriei,dar tot impreuna,doar ca fost trecuta doar ea,pt ca eu nu am avut la fel de multi bani),in Contract scrie 41% ea avans,59%imprumut de la banca,dar eu sunt principalul pe credit.
Eu nu mai pot sa stau in asemenea conditii impuse de ea,in care doar eu platesc,dar sunt facut cu ou si otet la toata lume ca sunt alcoolic,abuziv,prost etc.
Vreau sa plec sa ma mut,ce trebuie sa fac,anunt undeva.Pot castiga si eu custodie comuna sa pot sa imi vad copilul,iar cu banca ce se intampla pt ca eu mai platesc de luna viitoare ratele.Ma gandesc sa imi dau demisia de la munca sa munce la negru,pt ca ea si-a facut planurile ca eu platesc in continuare ratele si ii mai dau pensie alim de 500 lei si plec si din casa

Va multumesc si astept ceva sugestii sunt foarte stresat de situatie si nu stiu in care parte sa o iau
Odată cu divorțul să cereți partajul apartamentului ipotecat, și foarte important să cereți cu prioritate partajarea creditului, și pe mai departe va plăti creditul cel care va rămâne în casă.

Dacă va rămâne ea în casă preluând creditul, probabil va fi obligată să vă plătească și dvs o creanță pentru anii cât ați plătit creditul împreună din banii comuni ai familiei.
Dar asta va hotărî instanța de judecată.

Dacă vă veți hotărî să lucrați la negru, tot veți plăti pensie de întreținere pentru minor, suma de 231 lei lunar.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2016
Dapix, utilizator
Va multumesc de raspuns.
Dar trebuie neaparat eu sa bag eu divort?daca plec?,si daca cer partaj ma costa totul foarte multi bani pe mine tinand cont ca suntem mutati de an.As vrea sa pot pleca.
Iar daca ea doreste sa ramana sa preia creditul,ii dau semnatura.Cum se poate proceda?

Si daca plec trebuie sa anunt la politie,pt ca nu vreau sa ma acuze de parasire de domiciliu.

Va rog sa nu ma criticati,dar sufleteste si trupeste nu mai rezist,iar de-a soarecele si pisica nu se mai poate.Vreau sa scap de aceasta situatie.
Nu vreau sa ma sustrag de a participa la cresterea copilului.Dar nu mai vreau sa fiu sponsorul ei.
Pt ca daca eu lungesc situatia si peste 2 ani tot asa se intampla.
AAAA si mai mia zis cineva ca se poate face si partaj in timpul casatoriei(asta daca se intampla vreo minune de la Dumnezeu) este adevarat?

Inca o data va cer sfatul si va multumesc inca o data.

Puteti pleca absolut cand doriti, nu aveti de declarat nimic, niciunde. Parasirea de domiciliu nu are insemnatatea pe care i-o dati probabil, dvs, poate fi un motiv de divort, daca femeia va dori sa dovedeasca ca relatiile sunt grav vatamate incat casatoria nu mai poate continua.
Plecat fiind, va trebui sa va intretineti copilul, intretinerea e de preferat sa o faceti in natura, sa ii luat ce ii trebuie copilului. Daca nu va va asa sa aveti o relatie cu copilul, puteti cere in instanta sa aveti dreptul la relatii cu copilul dupa un program functie de programul copilului.
Nu va obliga nimeni sa dati divort sau cand sa o faceti.
Partajul poate fi facut oricand, in timpul casatoriei sau dupa divort, insa cat dvs nu va doriti ap nu aveti niciun interes sa il faceti.
Tineti cont insa, ca daca veti avea venit, veti ajunge sa aveti poprire pe salariu.
Vb cu sotia, daca vrea ap , sa mergeti sa faceti un partaj la notar, insa pt a prelua ratele, ii va trebui un coplatitor.
tot am incercat sa vorbesc dar ea se bazeaza ca o sa raman sa platesc eu ratele,ca este creditul meu, plus ca o sa ii dau si o pensie alimentara buna ,
Eu nu mai inteleg cum merge dreptatea asta,pt ca ma simt tras in piept.

Iar mie nu prea imi ramane mai nimic de trait,darea leagii in plata poate face obiectul si creditului acestuia.el este obtinut anul acesta
Nu o sa puteti da in plata imobilul daca soata nu e de acord.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara rares05 rares05 anul trecut s-a pronuntat divortul intre mine si sotia mea, prin care s-a stabilit plata unei pensii alimentare 1/4 din venitul meu, dar din momentul in care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sim-sim sim-sim buna ziua. am divortat de fostul sot. el a ramas cu un credit ipotecar + alte rate la diverse banci. toate creditele sunt pe numele lui.- nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere liviuliviuta liviuliviuta In anul 2006 am divortat si am fost obligat de instanta la plata unei pensii de 100 lei. Copilul avea la momentul divortului 1 an si 4 luni. In decembrie 2014 ... (vezi toată discuția)