avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Legalitate autorizație de construcție – L4a ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Legalitate autorizație de construcție – L4a similar L2

Adiacent blocului în care locuiesc a fost retrocedat un teren viran. Noii proprietarii au primit o autorizație de construcție de la primăria de sector.

Terenul se înscrie în zona L4a (locuințe colective înalte cu P+5/P+10 niveluri formând ansambluri rezidențiale în afara zonei protejate), POT=20%, CUT=1,4.
Zona L4a are un caz special, anume enclave de lotizări preexistente în ansamblurile de locuințe, unde se aplică reglementări similare L2, și POT=45%, CUT=1,3.

Din ce pot înțelege personal, cele două tipuri de reglementări pentru L4a se exclud reciproc, nu se cumulează.
Totuși, Autorizația de construcție emisă de primăria de sector a oferit noilor proprietari prevederile cele mai favorabile din cele două situații, anume CUT-ul pentru cazurile normale de L4a (1,4) respectiv POT-ul pentru cazul enclavelor de lotizări preexistente (45%).
De asemenea, Autorizația de construcție (și nici un alt act emis referitor la construcție) nu are precizată vreo înălțime maximă, deși pentru enclavele de lotizări preexistente din zona L4a PUG-ul Bucureștiului impune înălțimea maximă de 10m.

În această situație a rezultat o construcție (în curs de edificare) cu POT=35%, CUT=1,4 și regim de înălțime P+3, reautorizată ulterior printr-un PUZ realizat de noii proprietari la CUT=1,68 și regim de înălțime P+4 (același POT, firește).

Din ce înțeleg eu, normal era sau ca acestă construcție să fie încadrată doar la cazul special (enclave de lotizări preexistente) și atunci să aibă CUT-ul de maxim 1,3 (suplimentabil la 1,56 prin PUZ) și regimul de înălțime de maxim 10m nu 16-17m, sau, dacă se opta pentru încadrarea la L4a normal, să aibă POT-ul de maxim 20%.

Vă rog să îmi spuneți dacă este legal să fie combinate în acest fel normele pentru cazuri diferite de încadrare a construcțiilor.
Vă rog de asemenea să îmi spuneți dacă o sesizare la Inspectoratul de Stat în Construcții poate duce la reevaluarea legalității autorizației de construcție și la dispunerea de măsuri care să schimbe parametrii autorizației actuale.
Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2016
minerul_vesel, utilizator

Alte discuții în legătură

Terenul pe care l-am cumpărat a fost situat la categoria l4 Gabrielsuzana Gabrielsuzana Am cumpărat un teren in Bistrita intr-o zona destinată pentru case Str Malinului . Terenul este intravilan , neștiind ca se modifica planul de urbanism ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie atepelus atepelus Autorizatia se poate obtine in baza PUG( certificat de urbanism) la terenurile libere de contructii sau este obligatoriu ca zona sa aiba o documentatie ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind reglementarile in constructii buna seara!! ... IoanaAdochiei IoanaAdochiei Intrebare privind reglementarile in constructii Buna seara!! Va rog frumos sa mă ajutați să mă lămuresc în următoarea speță: Daca PUZ-ul initial ... (vezi toată discuția)