Sunt administratorul unei companii cae comercializeaza bunuri diverse din domeniul amenajarilor interioare si a artei. Marea mea nedumerire este aceea legata de patrimoniul personal.
Pana acum am lucrat numai cu persoane juridice de la care am achizitionat diferite bunuri pe care ulterior le-am vandut clientilor nostrii.
Acum, avem nevoie sa achizitionam anumite produse de la persoane fizice ( tablouri ). Aceste produse reprezinta lucrari proprii si fac parte din patrimoniul personal al artistului.
Va rog sa ma ajutati si sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1.) Este legal sa achizitionez de la o persoana fizica bunul din partrimoniul personal?
2.) Este suficient sa facem un contract de vanzare – cumparare + borderou , process verbal de receptive marfa sau mai sunt necesare si alte documente ?
3.) Persoana fizica este obligata sa achite impozit pe suma incasata de la societate ?
4.) Exista vre-o lege care impune alte reguli companiei in atare conditii sau dupa achizitionare putem comercializa asa cum facem si cu produsele achizitionate de la persoanele juridice ?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Multumesc,
Cristi.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.