avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bunurile din partrimoniul personal ( PF ) se pot ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bunurile din partrimoniul personal ( PF ) se pot comercializa prin societate?

Buna ziua,

Sunt administratorul unei companii cae comercializeaza bunuri diverse din domeniul amenajarilor interioare si a artei. Marea mea nedumerire este aceea legata de patrimoniul personal.
Pana acum am lucrat numai cu persoane juridice de la care am achizitionat diferite bunuri pe care ulterior le-am vandut clientilor nostrii.
Acum, avem nevoie sa achizitionam anumite produse de la persoane fizice ( tablouri ). Aceste produse reprezinta lucrari proprii si fac parte din patrimoniul personal al artistului.
Va rog sa ma ajutati si sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1.) Este legal sa achizitionez de la o persoana fizica bunul din partrimoniul personal?
2.) Este suficient sa facem un contract de vanzare – cumparare + borderou , process verbal de receptive marfa sau mai sunt necesare si alte documente ?
3.) Persoana fizica este obligata sa achite impozit pe suma incasata de la societate ?
4.) Exista vre-o lege care impune alte reguli companiei in atare conditii sau dupa achizitionare putem comercializa asa cum facem si cu produsele achizitionate de la persoanele juridice ?

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Multumesc,
Cristi.
Cel mai recent răspuns: cristian1524 , utilizator 14:08, 12 Septembrie 2016
Nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie Andreea0005 Andreea0005 In cazul unui SRL-D care doreste sa achizitioneze bunuri de ocazie(mobilier, tablouri ,obiecte de artizantat, obiecte decorative, etc) pentru a revinde prin ... (vezi toată discuția)
Marfa pe baza de borderou achizitie Dl_Sandu Dl_Sandu Detin un mic magazin cu decoratiuni,ca I.I.,as dori sa stiu daca pot pune la vanzare obiete create de mine, lumanari botez,tablouri etc pe baza unui borderou ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)