avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oprire din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oprire din salariu

mi se poate opri din salariu pe motiv ca nu am indeplinit norma de munca? oricum norma era gandita astfel incat sa stau sa lucrez peste program, ceea ce nu am facut.
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 13:20, 17 Noiembrie 2005
Deci sa inteleg ca sunteti platit in acord nu in regie.Ce aveti specificat in CCM-ul vostru si in CIM legat de salarizare?
da, pana la valoarea salariului minim garantathttp:
[:)]
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2005
Romică Stoica, Consilier juridic
nu stiu ce inseamna in acord si in regie. In cim scrie ca mi se poate opri din salariu in cazul neindeplinirii integrale a normei dar nu este specificata nici o norma.
mai exact sunt arhitect la o firma de proiectare .au castigat o licitatie inaintand un termen fara sa tina seama cati arhitecti suntem. pe aia care vor proiectul i-au mintit ca suntem mai multi.In realitate eu singur lucrez la acel proiect si ei au gandit ca or sa ma faca sa lucrez peste program cum au mai facut si altadata fara sa ma plateasca.Deci mai exact intrebarea este daca nu termin proiectul in termenul specificat de ei in contract mi se poate opri din salariu? Eu nu am fost consultat in privinta termenului si din cate stiu eu nici un arhitect de la aceasta firma.In plus de la celelalte specialitati sunt mai multi care lucreaza la proiect in conditiile in care la arhitectura e cel mai mult de lucru.
Trebuie sa scrie in CIM-ul tau ce norma de munca ai si sub ce forma esti salarizat :in regie sau acord. Ai contract individual de munca inreg la ITM, nu? Uita-te pe contract si spune-ne un pic ce scrie la ce ti-am spus eu mai sus..

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate albu marinica albu marinica Buna ziua ! as dori sa stiu ce ar trebui sa contina un contract de munca incheiat cu o firma din braila dar eu muncesc in italia . Am fost angajat pentru munca ... (vezi toată discuția)
Un angajat poate lucra pe 2 proiecte diferite unde grila de salarizare difera? anais2008 anais2008 buna ziua, As dori sa va adresesz o intrebare. Sunt agent servicii client la o firma. In cadrul acestei firme exista mai multe proiecte de activitate, pe ... (vezi toată discuția)
Salariu in acord individual andreadia andreadia In masura in care o societate doreste sa implementeze salarizarea in acord individual, ce trebuie sa faca exact? Se modifica CCM al societatii in acest ... (vezi toată discuția)