avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... anulare permis sedere membru familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

anulare permis sedere membru familie

Buna seara,

Eu sunt casatorita de aproape 8 ani cu un cetatean strain non UE,el a obtinut dupa casatorie dreptul de sedere pe 5 ani,in 2013 l-a reinnoit penru inca 5 ani.
La momentul reinoirii noi stateam la familia mea,deci are domiciliul la familia mea,
In urma certurilor avute,villentei lui,starilor de nervozitatea am parasit domiciliul conjugal,la momentul respectiv un apartament inchiriat in Bucuresti.Am fost lasata in pace cateva luni dar de ceva timp in coace nu imi da pace.Ma terorizeaza zilnic,ma urmareste cu masina,ma ameninta ca se sinucide la mine in fata blocului daca nu ma intorc la el,ba plange ,ba tipa, De divortat inca nu am divortat dar urmeaza.Doar divortul nu ma va salva de el pentru ca el va continua sa vina dupa mine sa imi reproseze n chestii sa imi spuna ca se va sinucide din cauza mea etc. Intrebarea mea este: Daca eu merg la Oficiul de Imigrari si spun ca noi nu mai locuim impreuna de mai bine de un an,ca el nu mai locuieste la adresa din permisul de sedere si le povestesc teroarea prin care trec din cauza li aproape zilnic oare exista sansa sa i se anuleze permisul de sedere si sa fie expulzat? A fost si agresiv cu mine dar din pacate nu am probe. Singura mea sansa ar fi sa fie expulzat din Romania,ca eu sa pot duce o viata linistita,
Va rog mult daca cineva ma poate indruma!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 08:31, 13 Septembrie 2016
Buna seara!

Din cele relatate de dumneavoastra, inteleg ca principala problema este cea a violentei domestice. Cea mai buna solutie in aceasta situatie, este sa va prezentati la sectia de politie de care apartineti si sa depuneti plangere impotriva agresorului. Relatati lucrurile exact cum sunt. Daca nu aveti inca doveti, adunati-le in timp.Din cate spuneti, agresiunile verbale si chiar si cele fizice sunt frelativ recvente. Inregistrati-l, rugati o prietena sau pe cineva apropiat sa stea cu dumneavoastra cand va agreseaza, pentru a putea depune marturie in instanta. Daca va bate, mergeti la IML si scoateti un certificat medico-legal. Depuneti in instanta cerere pentru acordarea unui ordin de protectie. Pentru acesti pasi foarte importanti, pentru divort si pentru alte aspecte care sa asigure intrarea vietii dumneavoastra in normalitate, va recomand un avocat, care va sti exact cum si ce sa faca in interesul dumneavoastra.

Numai bine!
Nu o sa-l expulzeze ca nu e un motiv intemeiat. O sa-i dea cel mult o amenda considerabila daca dovediti ca va ameninta ori ca tulbura linistea publica. Nu aveti dovezi ca a tulburat linistea publica, ori ca ati fost agresata. Inregistrati convorbirile. Daca oricum nu mai puteti relua convietuirea ar trebui sa divortati. Puteti anunta la IGI ca nu mai locuieste la aceeasi adresa, asta chiar va indic, in caz de ceva sa nu se spuna ca ati ascuns cu buna stiinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin cu probleme psihice violent florentina_03 florentina_03 Avem in bloc o familie cu probleme.4 membri au probleme psihice iar unul dintre ei este violent si periculos .de cativa ani toti vecinii am facut plangeri ... (vezi toată discuția)
Divort, autoritate parinteasca Morosanu andreea Morosanu andreea Bună tuturor... Am nevoie de sfaturile voastre căci sunt disperata. Sunt căsătorită de 6 ani si am o minune de băiețel de 5 anișori... Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Hartuire dupa 8 ani de la divort andrei_70 andrei_70 Desi suntem divortati de aproape 8 ani de zile, fostul sot ma hartuieste trimitandu-mi mesaje pe telefon si mai nou pe pagina de facebook, carandu-mi ... (vezi toată discuția)