avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul functii

Pot cumula salariul meu din mediul privat program 4 ore cu salariul de asistent personal al mamei mele .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 13 Septembrie 2016
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, se poate incheia c.i.m. cu timp partial cu un nou angajator chiar daca mai exista incheiat un c.i.m. cu norma intreaga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti avea cumul de functii ? glo petro glo petro sunt asistent personal pt persoana cu handicap. pot cumula cu o alta functii de ex operator calculator la domiciliu? multumesc (vezi toată discuția)
Dacă lucrez dar în același timp am grija de mama? Maria Mihaela Maria Maria Mihaela Maria Dacă am un loc de munca dar îngrijesc de mama mea pot lucra cu jumătate de norma ca asistent de îngrijire personala? (vezi toată discuția)
Am voie sa am al doilea job... Petra70 Petra70 Sunt asistenta personala , vreau sa stiu daca am voie sa am al doilea job? (vezi toată discuția)