avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... taxa 0,5% Inspectoratul de Stat in Constructii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

taxa 0,5% Inspectoratul de Stat in Constructii

Buna seara !
Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire asupra acestei probleme :
- avem in constructie o locuinta inceputa in anul 2011 pentru care ni s-au eliberat 3 autorizatii de construire. Acum am ajuns la finalizarea lucrarilor si avem nevoie de receptia cladirii.
- am fost la Inspectoratul de Stat in Constructii si ni s-a spus sa platim cota de 0,5% la valoarea ramasa de construit la data de 1 sept.2015 cand a aparut legea 177 din 2015, care a abrogat Legea 10 din 1995 . Am mers la banca am achitat suma ceruta si apoi cu dovada platii, inapoi la I.S.C.
- dupa aproximativ o ora, sunt sunata de la I.S.C., ca trebuia sa platesc acea taxa de 0,5% din valoarea totala a constructiei si nu aferenta valorii ramase de construit.
- este corecta decizia Inspectoratului ?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Taxa inspectoratul de stat in constructii elam elam Buna dimineata ! Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire asupra acestei probleme : - avem in constructie o locuinta inceputa in anul ... (vezi toată discuția)
Calcul taxei de 0,1 si 0,7% la isc Adrion3 Adrion3 Buna ziua! Este corect modul de calcul al taxei de 0,1 si 0,7% datorate Inspectoratului de stat in constructii pentru construirea unui imobil raportat la ... (vezi toată discuția)
Majorare valoare mijloc fix. pasi de urmat la taxe locale marianconta marianconta Buna seara. Am majorat valoarea unui mijloc fix si as vrea sa stiu ce pasi trebuie sa urmezi pentru actualizarea valorii la [i][u]directia de impozite si taxe ... (vezi toată discuția)