adrianemilian1 a scris:
Ieri mi s-a modificat felul muncii in cadrul magazinului unde lucrez din sef departament marfuri alimentare in sef schimb de la cod cor 142007 in cod cor 13234 datorita faptului ca nu am obtinut punctajul de trecere (am trecut la 3 din 5 competente) la un assestment center.
ART61 lit d Codul Muncii :
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
......
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
ART64(1) CODUL MUNCII
(1)
In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si
d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e),
angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii
Daca schimbarea locului de munca/felului muncii s-a produs din acest considerent ,pt a se respecta procedura de concediere,mai ales existand si evaluarea facuta corespunzator ,nu cred ca puteti contesta cu rezultat favorabil decizia!
Cat depre faptul ca nu toti colegii din alte magazine ale lantului aflati intr-o situatie similara nu au fost schimbati ,nu inseamna ca nu vor primi o decizie in acest sens, daca asa s-a hotarat la nivel de management headquarter!