avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis 90 de zile

In decursul acestei luni mi s-a suspendat permisul pentru infractiunea de trecere la nivel cu cale ferata cu semnal luminos si bariera. sunt de acord cu sanctiunea primita dar intrebarea este urmatoare
-Se poate scurta perioada de suspendare a permisului pana la 30 de zile daca sustin un examen? (in trecut avand doar o singura incalcare de circulatie adica depasirea vitezei cu 13 km (63m/h) in localitate.
Ideea este in felul urmator, unii afrimau ca se poate iar altii ca nu se poate conf. O.G. 195/2002
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:44, 15 Septembrie 2016
Daca permisul v-a fost suspendat pe 90 zile acest interval de suspendare mai poate fi redus la 30 de zile, daca:

Art. 221. alin. (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;

b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;

c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;

d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
Raspunsul se afla la art.221 alin. (2)

(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 90 zile in contencios administrativ ContSters373000 ContSters373000 Buna seara Exista in O.U.G. 195/2002 art.221 Art. 221. - (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, ... (vezi toată discuția)
ordonanta la noul cod rutier Daniel2507 Daniel2507 Unde scrie ca nu mai am acest drept de a da testul 13/15 ca sa mi se reduca sanctiunea??? Eu nu am gasit in noua ordonanta asa ceva.Daca stie cineva va rog sa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile primex primex Am permisul suspendat pentru 90 zile. Contraventie consum alcool. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau examen si sa scurtez perioada de suspendare la 30 ... (vezi toată discuția)